Jäärata 28.02.2017

Ensi lauantaina Oulussa ajetaan liukkaalla ja kovaa

Tulevana lauantaina RADALLE.com järjestää Oulun Ouluzonessa jääratapäivän. Kuva: Radalle.com

Ensi lauantaina 4.3.2017 RADALLE.com järjestää Oulun Ouluzonessa jääratapäivän. Tähän tapahtumaan on mahdollisuus osallistua omalla autolla ja saada tuntuma, miten auto käyttäytyy liukkaalla ja kuinka sitä on mahdollista hallita.

”Tilausta jäärata-ajoon on olemassa nykyisin entistä enemmän ja tähän on useampi syy; enää ei voida esimerkiksi järjestää helposti pienimuotoisia talkootapahtumia, koska tiukentunut lainsäädäntö luo liikaa byrokraattisia vastuita. Toisesta näkökulmasta asiaa katsoen ihmisillä voi olla kokemattomuuden vuoksi vaikeuksia hallita ajoneuvoa äkillisesti muuttuvissa olosuhteissa, useimmiten tiet on suolattu ja lisäksi luotetaan jopa sokeasti autojen automatisoituun ajonhallintatekniikkaan”, pohtii Aki(naattori) Salmela RADALLE.com:ista.

Pohjois-Suomessa on aktiivisia autoharrastajia

Tänä vuonna on järjestetty RADALLE.com:in puolesta jo kaksi jääratapäivää Etelä-Suomessa Hyvinkäällä ja Pukkilassa. Kyseiset tapahtumat ovat saaneet hienosti niin yleisön kuin kuljettajat liikenteeseen.

Pohjois-Suomen tapahtumat ovat olleet aina erityisen suosittuja ja tuoneet ihmisiä aina Rovaniemeltä ja Jyväskylästä asti viettämään vauhdikasta talvipäivää Ouluun samanhenkisessä seurassa.

”Tapahtumamme kerää hyvin erilaisia autoja ja kuljettajia yhteen, jotkut ovat puoliammattilaisia ja toiset osallistuvat perus ”kauppakassillaan”, kertoo Salmela.

Mitä tarvitset, jos haluat itse osallistua?

Oman auton ja ajotaidon kokeileminen on suotavaa kelle vain ajokortin omaavalle henkilölle. Tuo mukanasi vakuutettu auto ja kypärä. Ilmoittautuminen suoritetaan paikan päällä ja tämän jälkeen auto katsastetaan. Jäärata-ajo poikkeaa ajopinnoista haastavuudellaan ja tasaisuudellaan. Vaikka jääradalla harvemmin osuu esteisiin, niin tärkeään asemaan nousevat renkaat. Vaikka useimmilla kuskeilla on tarkoituksena heittää perä linkkuun, ei edes liikkeellelähdöstä tule mitään ilman riittävää renkaiden ja ajoalueen välistä kitkaa.

Tapahtuma on viihteellistä katsottavaa ja luvassa on myös BABEja, autonäyttelyä ja tietty jäätävän hyvää meininkiä!

Tapahtuman lisätiedot: http://radalle.com/tapahtumat/159/radallecom-ouluzone-jaaratapaiva-432017

Osoite: Ouluzone, Kuusamontie 3250 91310 Arkala, Oulu

Liput paikan päältä 10 €

Teksti: Radalle.com Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata-ajo