Ralli 04.09.2018

Enset SM-rallista Pensaalle kauden toinen luokkavoitto

Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi päästelivät Enset-rallista kauden toisen luokkavoiton. Kuva: Eero Auvinen

Rallin SM-sarjan Suomi Cup -pisteistä V1600-luokassa Renault Meganella kisaava Jere Pensas jatkoi Enset SM-rallissa siitä mihin lopetti Pohjanmaa Rallissa kesäkuussa. Pohjanmaan kisasta kauden ensimmäisen luokkavoiton kartturi Jouni Saarijärven kanssa päästellyt Pensas vei Huittisten ja Sastamalan alueilla ajetun rallin V1600-luokan voiton reilun neljän minuutin marginaalilla.

Kahdeksan erikoiskokeen mittainen ralli kutistui ensimmäisen erikoiskokeen keskeyttämisen vuoksi seitsemän kiirustaipaleen kisaksi. Pensas päästeli ensimmäiselle pätkälle pohja-ajan 2,6 sekunnin turvin. Toisesta pätkästä alkaen Pensaan tehtävä kärkipaikan pitämiseksi helpottui huomattavasti, kun luokan pistetaulukossa kakkospaikasta tiukasti laihialaisen kanssa kisannut kilpakumppani suljettiin kilpailusta.

– Kolmannella pätkällä vedettiin yksi paikka pitkäksi ja siinä meiltä hukkui aikaa ainakin 20 sekuntia. Saimme silti pätkälle melko selvän pohja-ajan. Kun kovin kilpakumppani oli poissa pelistä, ajoimme loppupäivän sellaista perusvarmaa ajoa. Liikaa ei kuitenkaan voinut jarrutella, koska siinä olisi saattanut tulla ongelmia nuottien kanssa, tiivisti Pensas päivän puristelut.

Kun Pensaan vauhti erikoiskokeilla on keskimäärin puoli minuuttia toiseksi ehtinyttä kiireisempää, oli jokaiselle pätkälle pohjat kirjauttanut Pensas lopulta 4:05,9 minuuttia nopeampi kuin V1600-luokan toiseksi sijoittunut Jukka Yli-Hellä.

Kolmannen pätkän pientä hutia lukuun ottamatta Pensaan ja Saarijärven ralli sujui puhtaasti nuottien mukaan. Pensasta ennen kisaa vaivannut flunssa irtosi miehestä, mutta se ei poistunut kauaksi. Rallin päättyessä kartturi Saarijärvi oli flunssan kourissa. Sairastuminen ei kuitenkaan haitannut kokeneen kartturin urakkaa kisan aikana.

V1600-luokan Suomi Cup -pisteissä toiselta sijalta SM-kauden päätökseen Turkuun lähtevä Pensas omaa kauden finaalissa mahdollisuudet mestaruuteen saakka.

– Mitalin väri on kiinni monesta asiasta. Ketä pistekärjen kuljettajia on Turussa mukana ja paljonko luokkaan tulee kuljettajia. Vasta ilmoittautumisajan päätyttyä voi jotakin tietää, mutta ajetaan kisa ja katsotaan sitten, Pensas järkeilee.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli