Rallicross 14.08.2018

Ennätysmäärä SuperCareja Kouvolaan – edelliskausien mestarit mukana!

Moninkertainen rallicrossin Suomen mestari Atro Määttä nähdään viivalla nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kauden päättävään Rallycross Festival Kouvolaan ilmoittautui määräaikaan mennessä huimat 24 SuperCar-luokan autoa.

Mukana on SM-sarjan kärkinimien, Riku TahkonAri PerkiömäenMikko Ikosen ja Jukka Lautamäen johdolla kaikki kotimaan kovimmat kuljettajat, mutta mahtuu mukaan myös muutama todellinen yllätysnimikin.

Hallitseva ja moninkertainen kuninkuusluokan Suomen mestari Atro Määttä taluttaa Ford Fiestansa viivalle nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Myös kauden 2016 SuperCarien Suomen mestari Jere Kalliokoski nähdään Skoda Fabiansa kanssa Kouvolassa.

Mielenkiintoisin nimi lienee kuitenkin Jalasjärvellä Autokrossi-luokan Suomen mestaruuden varmistanut ja tätä ensimmäistä rallicrossin SM-kauttaan täysin suvereenisti hallinnut Juha Rytkönen, joka tulee näyttämään taitonsa nyt myös SuperCar-luokassa. Mies on voittanut kuluvalla kaudella jokaisen starttinsa, joten jännä nähdä mihin rahkeet riittävät nelivetoisella kalustolla.

– Ajattelin jo aikasemminkin, että ajaisin siellä, joten rupesin etsimään kalustoa. Sitten sattumien kautta sain mahdollisuuden osallistua Jukan (Pykäläinen) Ford Fiestalla, tuore Suomen mestari Rytkönen iloitsi.

– Tavoitteita en sen kummemmin ole asettanut, mutta koitetaan saada ehjät alkuerät alle. Tiedä sitten vaikka semifinaaleihin pääsisi, Rytkönen virnistää.

Tähän kun lisätään vielä Oliver Solbergin johdolla kaikki RallyX Nordic -sarjan SuperCarit, joita odotetaan saapuvaksi jopa 15, on luvassa ehdottomasti kovatasoisin Suomessa ajettava rallicrosskilpailu sitten 2014 vuoden Kouvolassa järjestetyn MM-osakilpailun.

– On todella odottavat ja mielenkiintoiset tunnelmat. Hienoa saada nämä meidän vanhat mestarit areenalle, vaikka eivät he mitään vanhoja toki olekaan, rallicrossin lajipäällikkö Juho Ketonen naurahtaa.

– Kyllä rallicross on huimassa nosteessa Suomessa. Täytyy ihan tarkistella milloin on viimeksi ollut näin monta suomalaista SuperCaria samaan aikaan viivalla, Ketonen miettii.

Riku Tahko starttaa SuperCar-luokan kärkipaikalta Kouvolan päätöskisaan. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Kun otetaan huomioon myös lauantaina ajettavat luokat, nähdään Rallycross Festival Kouvola -viikonloppuna yhteensä yli 100 kuljettajaa ja useasta eri maasta.

Tervetuloa Tykkimäelle nauttimaan vauhdin hurmasta, kun Pohjolan kovimmat rallicross-kuskit näyttävät taitonsa, tätä ei kannata missata!

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross