Ralli 29.02.2020

Ennakkosuosikki kuittasi SM Itärallin voiton – MM-kuljettajalta pelkästään ylistystä

SM Itärallin voittajat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Emil Lindholm sai toistettua viime vuoden Joensuun tuloksensa voittaen SM Itärallin lauantaina. Lindholm nousi SM-sarjassa tasapisteisiin Teemu Asunmaan kanssa, joka ajoi toiseksi. Kokonaistuloksissa kolmanneksi sijoittui MM-kuljettaja Craig Breen. Juha Salo onnistui pitämään itsellään lopulta SM1-luokan kolmannen paikan.

Joensuussa ajettu talvikauden päätöskilpailu saatiin kunnialla maaliin ja pistetilanteet kirjattiin mielenkiintoisiin lukemiin, kun siirrytään useamman kuukauden tauolle. SM Itärallin voittajaksi kruunattu Emil Lindholm ei olisi voinut olla tyytyväisempi.

– Talvikausi on ollut meille perinteisesti vahva, ja niin se on ollut nytkin. Mahtava päättää talvikausi voittoon. Teemu (Asunmaa) ajoi kovaa, joten ei saanut juuri löysäillä. “Propsit” Teemulle, kun piti koko ajan paineen päällä. Luokan tasapisteissä ollaan, ja kauden viimeinen kisa on varmaan taas ratkaisevassa roolissa. Tästä on hyvä lähteä kesäkautta kohti, Lindholm kertasi päivää.

Teemu Asunmaa jäi Lindholmista lopulta vain 6,7 sekuntia. SM1-luokan kolmas eli Juha Salo jätettiin 42,9 sekunnin päähän.

Lindholmin iloinen twiitti, kun voitto varmistui.

SM2-luokassa Ville Hautamäki sai viimein juhlia osakilpailuvoittoa. Tyytyväisyys paistoi kokeneen kuljettajan kasvoilta.

– Kyllä nyt oli hyvä kilpailu. Saatiin Mikkelin jälkeen auto sellaiseksi ajaa kuin sen pitää ollakin. Oli kerta kaikkiaan mahtava päivä, eikä tullut isoja virheitä, kaikki toimi. Laskettiin tulemaan varsinkin kolmannella pätkällä, joka oli se ratkaisupätkä. Jaro (Kinnunen) ja Riku (Tahko) antoivat tosi kovan vastuksen. Tulee mielenkiintoinen kesäkausi, Hautamäki totesi maalihaastattelussa.

Luokan toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, jossa Riku Tahko vei pidemmän korren voittaen kolmanneksi ajaneen Jaro Kinnusen vain 0,6 sekunnilla.

Vieraileva kilpailija, Hyundain i20 R5 -autolla rengastestiä ajanut MM-kuljettaja ja yleiskilpailun kolmanneksi sijoittunut Craig Breen sai Joensuusta hyvät testikilometrit ja nautti suuresti talvisesta rallipäivästä.

– Saimme tehtyä hyvää testiä, ja on ollut mahtava päivä. Hienoa sijoittua podiumille yleiskilpailussa, mikä on ensimmäinen kerta ikinä MRF-renkaalle talviolosuhteissa. Erikoiskokeet olivat valehtelematta parhaita, joita olen koskaan nähnyt. Tämä uusi rengasmerkki tekee tuloaan käytännössä tyhjästä, joten iso kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tekemässä, Breen ylisti rallin maalissa.

Pajari kuittasi pisteet kotiin – “Sopii käteen tosi nätisti”

Uuden Fiestan alleen saanut Sami Pajari sai kauden ensimmäiset täydet pisteensä SM3-luokassa ja nosti itsensä nyt pisteissä toiseksi.

– Nyt sujui yllättävästi, ei voi moittia. Ei tarvinnut lähteä riskejä etsimään lopussa, ei tietenkään hiljaakaan saanut ajaa. Talvikaudesta kokonaisuutena jäi ristiriitainen maku: välillä onnistuttiin, mutta oli myös murheita. Tämä uusi auto on vähän erilainen vanhaan verrattuna, mutta tuntuu, että sopii omaan käteen tosi nätisti, Pajari kertoi.

Lauri Joona joutui tällä kertaa tyytymään toiseen sijaan jääden 15 sekuntia Pajarista, mutta hän jatkaa silti reilussa pistejohdossa. Kolmantena maaliin kurvasi Henri Hokkala.

Sami Korvola vei nimiinsä SM4-luokan voiton. Toiseksi ajoi Jere Pensas ja kolmanneksi 16-vuotias nuori Toni Herranen.

Ralli SM -kausi jää nyt tauolle. Kesäkausi avataan Kouvolasta, jossa ajetaan SM O.K. Auto-ralli 12.-13. kesäkuuta.

Epäviralliset lopputulokset:

Yleiskilpailu

 1. Emil Lindholm 46:41,0
 2. Teemu Asunmaa +6,7
 3. Craig Breen +24,2

SM1

 1. Emil Lindholm 46:41,0
 2. Teemu Asunmaa +6,7
 3. Juha Salo +42,9

SM2

 1. Ville Hautamäki 49:54,6
 2. Riku Tahko +14,8
 3. Jaro Kinnunen +15,4

SM3

 1. Sami Pajari 51:23,9
 2. Lauri Joona +15,0
 3. Henri Hokkala +51,0

SM4

 1. Sami Korvola 57:54,6
 2. Jere Pensas +10,1
 3. Toni Herranen +19,5

Kaikki tulokset

Epävirallinen pistetilanne 3/6:

SM1

 1. Teemu Asunmaa 70p
 2. Emil Lindholm 70p
 3. Eerik Pietarinen 35p

SM2

 1. Jussi Lindberg 52p
 2. Ville Hautamäki 31p
 3. Anssi Rytkönen 45p

SM3

 1. Lauri Joona 77p
 2. Sami Pajari 57p
 3. Aleksi Röyhkiö 42p

SM4

 1. Sami Korvola 68p
 2. Miko Kiminki 40p
 3. Toni Herranen 35p

Tiimipisteet

 1. TGS Skoda Team 140p
 2. Ford Motorcraft 117p
 3. Porvoon Autopalvelu 106p
 4. TGS Worldwide 59p
 5. Dynamo 42p
 6. Printsport 23p

Teksti: Ralli SM / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli