Enduro 18.11.2017

Enduropäivä Jämsässä keräsi suuren määrän osallistujia haasteellisista olosuhteista huolimatta

Olosuhteet Jämsässä olivat paikoitellen varsin haastavat. Kuva: Emil Pohjola

Jämsässä kaasuteltiin lauantaina 18.11. harrastetason endurokuljettajien harjoituspäivä. Viileästä säästä ja pehmeästä kelistä huolimatta paikalla oli suuri määrä kuljettajia.

Kuljettajat pääsivät petraamaan motocross-taitojaan Matias Savon opissa Jämsän Seudun Moottorikerhon radalla Haaralankankaalla. Teknisempää puolta piti silmällä Trialin kuusinkertainen Suomenmestari Timo Myöhänen. Teknisemmät harjoitteet pidettiin Jämsän kuuluisalla trial-kalliolla, missä ei liukkaudesta ollut puutetta.

Perinteisemmän mantsan tahtipuikkoa heilutteli enduron Suomenmestari Emil Pohjola. Kun Pohjolan harjoituspaikkana toiminut oja herran omien sanojensa mukaan”räjähti” ajokelvottomaksi, löysivät kuljettajat itsensä aika-ajoin syvältäkin liejun seasta.

Paikalla Jämsässä nähtiin myös usean merkin uutuusmalleja koeajettavana. Pyöriä oli Betalta, GasGasilta, Shercolta, Yamahalta, Osetilta ja Vertigolta. Yleisö pääsi vapaasti koeajamaan mallistoja ja suunnitelemaan tulevan kauden kalustouudistuksiaan. Merkkien edustajat olivat erittäin tyytyväisiä koeajojen määrään päivän aikana.

Kaikenkaikkiaan päivä oli onnistunut ja ajatus seuraavastakin ajopäivästä rupesi kytemään järjestäjien Savon ja Myöhäsen mielissä.

 

Teksti: Timo Myöhänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro