Enduro 19.05.2016

Enduron SM-sarja jatkuu Forssassa

SM- ja Suomen Cupin arvoinen Autokeidas Enduro kilpaillaan lauantaina 21.5.2016, mukana on myös kansalliset luokat. 

Kilpailun reitin esittelyvideota on katsottu YouTubessa yli 25 000 kertaa ja video on saanut kansainvälistäkin huomiota. Viimeksi Forssassa on järjestetty enduro-kilpailut liki kolmekymmentä vuotta sitten.

Forssan Autokeitaalla käy kova kuhina, kun kilpailuun ilmoittautuneet huimat yli 230 kuljettajaa saapuvat huoltojoukkoineen. Aivan uusi kisareitti on houkutellut kuljettajia aina Oulusta asti.

Suomenmestaruudesta U20-luokassa kilpailevat nuoret ja nälkäiset kuljettajat. W-Cupissa naisten luokan voitosta lähdetään kamppailemaan Marita Nyqvistin pistejohdossa, mukaan on ilmoittautunut myös hallitseva enduron naistenluokan Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen. Veteraanien V40-luokkaan on ilmoittautunut entinen ammattikuljettaja Petteri Silván. Autokeidas Enduroon on ilmoittautunut myös useita SM-tason kuljettajia kuten Päijänteen Ympäriajon voittaja Antti Hellsten, joka on ajanut enduroa aina MM-tasolla asti. Kilpailuun on ilmoittautunut kahdeksan Forssan moottoriseuran kuljettajaa.

Kilpailun maastokokeet sisältävät niin keinotekoisia esteitä, hitaampaa ja teknisempää pätkää kuin myös vauhdikasta pururadan pohjaa joten reitti tarjoaa jokaiselle jotakin. Kilpailun siirtymä kulkee niin Vatikallion trial-maastoissa kuin myös Forssan keskustan läpi. 

Kilpailun niin sanotut yleisömaastokokeet sijaitsevat Pilvenmäen raviradan parkkipaikalla sekä Ratastien alueella. Pilvenmäen maastokokeella on keinotekoisia esteitä, esimerkiksi tukkeja ja ontelolaattoja. Ratastien maastokoe sisältää niin  kivikkoa kuin vaudikasta pururadan pohjaakin. Ratastien maastokoe päättyy vesitornin mäkeen, josta kuljettajat näkyvät pitkältä matkalta. Pilvenmäen ja Ratastien maastokokeiden varsilla sijaitsevat kioskit, Ratastien maastokokeella lisäksi Makulihan myyntiauto.

Kilpailua voi seurata lisäksi kilpailupäivänä kuuluvasta kisaradiosta. Kisaradion taajus on 92.800 mhz.

Ennen lauantain kilpailua Forssan moottoriseura järjestää perjantaina lajiesittelypäivän Pilvenmäen raviradan parkkialueella sijaitsevalla maastokokeella. Lajista tulee kertomaan ja ajonäytöksen suorittaa entinen MM-kuljettaja Marko Tarkkala. Lajista tulee myös kertomaan Tomi Konttinen Suomen moottoriliitosta. Tapahtuma on klo 9-11 ja sinne on vapaa pääsy. 

Kilpailupäivänä Autokeitaan kilpailukeskuksessa on näytteileasettajia sekä mahdollisuus seurata live-tuloksia tv:stä. Autokeitaalla on kilpailun jälkeen palkintojenjako. Varikolla sijaitsee kioski. 

Katsojilla on kilpailuun vapaa pääsy.

Kilpailun järjestäminen ei olisi mahdollista ilman Forssan kaupunkia, maanomistajia, yhteistyökumppaneita sekä talkoilijoita, joita Forssan moottoriseura haluaa jo tässä vaiheessa kiittää!

KILPAILUN AIKATAULU

Klo 7 kilpailun ilmoittautuminen ja katsastus alkavat
Klo 9 kilpailu alkaa, ensimmäinen kuljettaja reitille. Ensimmäinen kierros alkaa
Noin klo 11.20 toinen kierros alkaa
Noin klo 13.20 kolmas kierros alkaa
Noin klo 15.30 ensimmäiset kuljettajat maalissa
Noin klo 16.30 viimeiset kuljettajat maalissa
Noin klo 17-17.30 palkintojenjako

ENSIMMÄINEN KULJETTAJA

Ensimmäisellä maastokokeella Pilvenmäellä ensimmäinen kuljettaja on noin klo 9:15. Seuraavalla maastokokeella Mäki-Tulokkaalla noin klo 9:30 ja kolmannella eli Ratastien maastokokeella noin klo 10:30.

 

Autokeidas Enduron käsiohjelman nettilehti: https://issuu.com/koijarvenkunto/docs/autokeidas_enduro_2016

www.forssanmoottoriseura.fi/lajit/Enduro/

Forssan moottoriseura ja Autokeidas Enduro löytyvät myös FacebookistaTeksti Jaakko Vierre

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro