Enduro 17.09.2017

Enduron SM-finaalista luvassa huippujännittävä – Pohjola kirii kohti mestaruutta

Eemil Pohjola. Kuva: Nita Korhonen

Enduron SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Mäntsälässä. Luokkavoitot kuittasivat Eero Remes, Eemil Pohjola ja Marko Tarkkala, yleiskilpailun vei nimiinsä Pohjola.

Kauden toiseksi viimeisessä enduron SM-koitoksessa nähtiin tiukkaa kilvanajoa E1-luokan hallitsevan maailmanmestarin Eero Remeksen ja Kytönen Motorsportin Eemil Pohjolan välillä. Lopulta E2-luokassa toisena oleva Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustava Pohjola vei voiton ja E1-luokan pistekärki Tuusulan Moottorikerhon Remes joutui tyytymään toiseen sijaan. Kolmannen sijan kuittasi E1-luokan toisena oleva Helsingin Moottorikerhon Henric Stigell. E1-luokan SM-pronssissa on kiinni ennen kauden finaalia Salpausselän Moottorikerho ry:n Antti Hänninen.

– Hauska oli ajaa, kun ajo kulki ja pyörä pelasi. Kahdeksannella pätkällä oli vähän ohjelmaa, mutta muuten tuli hienosti. Mestaruustaistelu menee taas tänäkin vuonna Antin kanssa jännäksi, kun piste-ero kaventui kahteen pisteeseen, Pohjola kommentoi.

Vantaan Moottorikerhon Antti Hellsten oli Mäntsälässä neljäs, mutta johtaa sarjaa vielä kahdella pisteellä ennen kauden päätöstä. E2-luokassa mestaruus tullaan siis ratkaisemaan hänen ja Pohjolan välillä, kun Helsingin Moottorikerhon Toni Erisson on jäänyt jo 46 pisteen päähän Pohjolasta. SM-pronssista kuitenkin tullaan näkemään taistelu Erikssonin ja 58 pistettä keränneen Turun Seudun Moottoriurheilijat ry:n Jiri Leinon välillä.

Lauantaisen E3-luokan nopeinta vauhtia piti MM-mitalimies Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakopla ry:n Marko Tarkkala, joka starttaa finaalin luokan johtajana. SM-hopeassa kiinni on toiseksi Mäntsälässä ajanut Tarkkalan seurakaveri Aleksi Jukola ja SM-pronssi on matkaamassa Helsingin Moottorikerhon Henri Himmaselle, tosin Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry:n Aleksi Vilkko vaanii vain kuuden pisteen päässä. Mäntsälän osakilpailun E3-luokan kolmanneksi ajoi Suomelle MM-joukkuekisassa MM-pronssia taistellut Tampereen Motocross ry:n Matti Seistola.

Mäntsälä tulokset:

E1:

 1. Eero Remes
 2. Henric Stigell
 3. Niko Aitta

E2:

 1. Eemil Pohjola
 2. Eemil Helander
 3. Jiri Leino

E3 tulokset:

 1. Marko Tarkkala
 2. Aleksi Jukola
 3. Matti Seistola

Yleiskilpailu:

 1. Eemil Pohjola
 2. Eero Remes
 3. Henric Stigell

Kilpailun kokonaistulokset.

SM-pistetilanne

E1, top 5
1. Remes Eero 100
2. Stigell Henric 80
3. Hänninen Antti 65
4. Jukola Lari 60
5. Kytönen Roni 44

E2, top 5
1. Hellsten Antti 108
2. Pohjola Eemil 106
3. Eriksson Toni 60
4. Leino Jiri 58
5. Barnes Mika 48

E3, top 5
1. Tarkkala Marko 111
2. Jukola Aleksi 90
3. Himmanen Henri 65
4. Vilkko Aleksi 59
5. Halonen Ossi 39

Enduron SM-pistetilanne ennen kauden finaalia.

Enduron SM-kausi päättyy Sysmässä 30.9. ajettavaan finaaliin.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Pohjola yleiskilpailun voittoon Mäntsälän SM-endurossa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro