Enduro 22.06.2017

Enduron MM-sarjan promoottori: ”Haluamme ehdottomasti tuoda sarjan takaisin Päitsille”

Enduron MM-sarjan promoottori Alain Blanchard on iloinen, että historian ensimmäinen MM-sarjan talvikilpailu oli menestys. Kuva: Nita Korhonen

Päijänteen Ympäriajo osana enduron MM-sarjaa oli pitkään mahdoton yhtälö ja kaukainen haave. Tänä vuonna kuitenkin suunnitelma toteutettiin ja nyt sarjan promoottori haluaa jatkaa yhteistyötä Päitsin kanssa.

Legendaarinen Päijänteen Ympäriajo starttasi enduron MM-kauden maaliskuussa Suomesta. Historian ensimmäinen MM-sarjan Suomen talvikilpailu toi kilpailijoita ympäri maailmaa kokemaan suuren suomalaisen seikkailun.

– Päitsi oli upea kokemus, toteaa enduron MM-sarjan promoottori Alain Blanchard nyt, kun enduron MM-kausi on saavuttamassa puolivälin krouviaan.

– Me olemme hyvin tyytyväisiä Suomen osakilpailuun. Monet suhtautuivat skeptisesti talvikilpailuun, mutta Helsingin Moottorikerho teki 800 vapaaehtoisen kanssa todella upeaa työtä. En voi kuin nostaa hattua. Iso kiitos heille, ranskalainen hehkuttaa.

Vähäisestä lumesta huolimatta Päitsin kaikkien luokkien voitot menivät suomalaisille kuljettajille. Tässä Eero Remes matkalla E2-luokan voittoon. Kuva: ABC Communication

MM-sarjan onneksi tämän vuoden maaliskuun loppu oli Etelä-Suomessa vähäluminen, eikä pakkanenkaan päässyt juuri häiritsemään.

– Keliolosuhteet eivät olleet niin haastavat, kun ei ollut paljon lunta eikä kovin kylmä. Oli hyvä muualta kuin Skandinaviasta tuleville kuljettajille aloittaa sellaisissa olosuhteissa ensimmäisenä vuonna, joten nyt huolet ovat pienemmät.

Erikoinen kilpailu sai etukäteen kritiikkiä etenkin ulkomaisilta tahoilta, mutta lopulta kaikki sujui ilman ongelmia.

– Kilpailun jälkeen tiimipäälliköt, jotka kritisoivat aluksi ideaa talvikilpailusta tulivat onnittelemaan minua hienosta kilpailusta. Sain myös valmistajilta hyvää palautetta. Toivomme tietenkin, että voimme tulla ensi vuonna takaisin.

Enduron MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Unkarissa, jossa hallitseva E1-luokan maailmanmestari Eero Remes jatkaa tittelinsä puolustamista E2-luokassa, jossa hän on parhaillaan toisena. Henric Stigell on samassa luokassa sijalla kuusi. Enduro Junior -luokkaan Suomesta lähtevät Eemil Helander, Eemil Pohjola sekä Antti Hänninen. Enduro Youth -luokassa toisena oleva Hugo Svärd pyrkii pitämään itsensä podiumtaistoissa mukana. Sanna Kärkkäinen joutuu valitettavasti jättämään naisten luokan osakilpailun väliin terveysongelmien takia.

MM-pistetilanne

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro