Enduro 29.11.2017

Enduron MM-pronssimitalisti Antti Hellsten päättää uransa

Antti Hellsten. Kuva: Nita Korhonen

Pitkän ja menestyksekkään uran endurossa tehnyt Antti Hellsten päättää yllättäen kilpauransa huipulla.

Antti Hellsten yllätti tänään keskiviikkona ilmoittamalla päättävänsä kilpauransa. Hän voitti tämän vuoden enduron MM-avauksena toimineen Päijänteen Ympäriajon Enduro GP -luokan, jonka myötä pääsi hetkeksi paikkaamaan Husqvarnan tehdastiimiin loukkaantunutta Mathias Bellinoa. Vaikka mies oli mukana kauden aikana vain kolmessa osakilpailuviikonlopussa, sijoittui hän luokan loppupisteissä kahdenneksitoista.

Hellsten saavutti kaudelta 2017 enduron E2-luokan SM-hopeaa ja enduron joukkuekilpailun MM-pronssia. Viime vuonna hän voitti Enduron E2-luokan Suomen mestaruuden ja kausina 2015 ja 2014 hänet kruunattiin E1-luokan Suomen mestariksi. Joukkueiden MM-pronssia hänellä on aiemmin myös vuosilta 2008 ja 2015. Hellsten on vienyt nimiinsä myös Päijänteen Ympäriajon kahdesti, vuosina 2014 ja 2016.

Ensi kuussa 29 vuotta täyttävä mies kypsytteli lopettamispäätöstä pitkään.

– Syy lopettamiselle on olut mielessä jo kesästä saakka. Ei vain enää löytynyt sitä intoa ja poltetta treenaamiseen ja siihen kaikkeen mitä laji vaatii. Nyt syksyllä tunne on vahvistunut viikko viikolta ja olen tullut siihen tulokseen, että on aika keskittyä muihin asioihin elämässä, Hellsten toteaa.

Miehen kilpaura ehti kestää 15 vuotta, jonka aikana hän ehti nähdä ja kokea moottoriurheilun monet puolet.

– Olen tutustunut hienoihin ihmisiin, saanut paljon kavereita. Olen nähnyt maailmaa ja oppinut sitä kautta ehkä jotain, mitä pitää arvostaa elämässä.

Hellsten aikoo kuitenkin olla mukana moottoriurheilussa vaikka kilpaura jääkin nyt historiaan.

– Ensi kaudella tulen varmasti harrastamaan lajia ja siinä samalla tuotan Husqvarnalle mediasisältöä. Tarkoitus olisi olla mukana myös joissain Husqvarnan tapahtumissa, eli haluan antaa myös heille vähän takaisin, saamastaan tuesta ja kannustuksesta kiitollinen Hellsten toteaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Antti Hellstenin blogi: Tehdaskuskina on hullun siistii!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro