Enduro 22.02.2018

Enduron maailmanmestarit Steve Holcombe ja Eero Remes kisaavat Suomessa sunnuntaina

Steve Holcombe saavutti enduron maailmanmestaruudet vuosina 2016 ja 2017. Kuva: ABC Communication

Hallitseva EnduroGP-luokan maailmanmestari, britti, Steve Holcombe tuo kansainvälistä väriä sunnuntaina järjestettävään Numibia Snow Enduro -kilpailuun, jossa Suomen endurohuippujen joukossa taistelee myös kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes.

Järjestyksessään 24. Numibia Snow Enduro ajetaan Nummisten ja Halkian alueella tulevana sunnuntaina 25. helmikuuta. Kilpailu on samalla Veteraani Cup -osakilpailu V40- ja V50-luokan kilpailijoille.

Numibia Snow Enduro -kilpailun suosio on säilynyt vuodesta toiseen, mikä näkyy suurena osallistujamääränä. Tälläkin kertaa kisaan on ilmoittautunut 232 kilpailijaa.

Kilpailu saa tänä vuonna myös kansainvälistä väriä, kun enduron MM-kauden avaavaan Päitsiin vauhtia lumelta hakeva Steve Holcombe osallistuu A3-luokkaan numerolla seitsemän. Hallitseva EnduroGP-luokan maailmanmestari ja vuonna 2016 E3-luokan tittelin voittanut britti saa vastaansa Suomen off road -huiput kuten moninkertaisen Suomen mestarin Toni Erikssonin, enduron MM-mitalistin Marko Tarkkalan sekä viime vuoden Päitsissä podiumulle nousseen Aleksi Jukolan. Holcombe sijoittui viime vuonna ensimmäistä kertaa MM-kalenteriin liitetyssä Päijänteen Ympäriajossa ensimmäisen päivän viidenneksi ja kipusi toisena päivänä toiseksi.

A1-luokassa ennakkosuosikkeihin lukeutuvat muun muassa Antit Ahtila ja Hänninen sekä viime viikonlopun Nummelan Nostotalkoot -kilpailun nimiinsä vienyt Eemil Helander. A2-luokassa kaksinkertainen enduron maailmanmestari, numerolla 34 kisaava Eero Remes saa vastaansa muun muassa nuoren lupauksen Jiri Leinon sekä enduron Euroopan mestarin Jari Mattilan.

Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes saavutti kaudella 2017 MM-pronssia. Kuva: ABC Communication

Paikallisia kuljettajia kilpailussa on mukana runsain joukoin. Järjestävää kerhoa, Numibia Racing Team ry:tä edustavat V50-luokassa Karri Tikkanen, C-luokissa Kari ja Jesse Partanen sekä Niko Rasila.

Nummislaista väriä nähdään myös A1-luokassa, kun numerolla 30 starttaa Salpausselän Moottorikerhoa edustava Eemil Helander ja D-luokassa Mäntsälän Moottorikerhoa edustava Annamaria Karikuusi numerolla 914.

Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 9.01 kilpailukeskuksesta Nummisten seurojentalolta. Reitti sisältää viisi maastokoetta, joiden yhteispituus on noin 30 kilometriä. Siirtymineen koko reitin pituus on noin 70 kilometriä. Reittimestarin mukaan reitti on erittäin hyvässä kunnossa ja perinteistä spooriakin löytyy tällä kertaa.

Yleisölle on tarjolla katseltavaa erityisesti perinteisellä yleisömaastokokeelle Polvenkallion mäellä. Tällä kertaa mäki ajetaan ylös ja alas. Opasteet yleisömaastokokeelle ovat Ojankulmantieltä, josta löytyy myös parkkialue sekä buffetti aivan mäen tuntumasta. Ensimmäinen kilpailija on maastokokeella noin klo 10.10.

Kilpailukeskus: Nummisten seurojentalo osoitteessa Ojankulmantie 20, Numminen.

Luokat: A1-3, B1-3, C1-3, V40, V50, K, D, V60
Lähtöluettelo

Kaikki luokat ajavat yhden kierroksen. Kierros sisältää viisi maastokoetta.

Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 9:01.

MK 1, Rusi n. klo 9:30, Buffetti
MK 2, Sarvaala n. klo 9:45
MK 3, Kuusela n. klo 10:10, Yleisö MK, Buffetti
MK 4, Kaipiainen n. klo 10:25
MK 5, Nieminen n. klo 11:00

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro