Enduro 02.09.2019

Enduron Euroopan mestaruudet jaetaan viikonloppuna Heinolassa

Roni Kytönen. Kuva: Kytönen Motorsport

Heinola isännöi jälleen kerran Enduron kansainvälistä osakilpailua, kun tulevana viikonloppuna Heinolassa ajetaan lajin EM-sarjan finaaliviikonloppu. Sarjan aiemmat osakilpailut on ajettu kevään ja kesän aikana Portugalissa, Slovakiassa ja Latviassa.

Heinolan osakilpailun kilpailunjohtaja Henri Saari on mielissään kansainvälisen enduro-tapahtuman saamisesta jälleen Heinolaan.

– Edellinen MM-osakilpailu täällä ajettiin vuonna 2016, joten on hienoa saada Heinolaan jälleen kansainvälistä kisatunnelmaa. Edellinen EM-osakilpailu täällä kisattiin 2007, joten siitä onkin vierähtänyt jo pidempi aika, Saari toteaa.

Heinolan moottorikerholla on hyvä maine kisojen järjestäjänä ja Heinolan maastot ovat aina saaneet paljon kiitosta.

– Vuosien varrella saatu kokemus kisajärjestämisessä näkyy, ja toisaalta meillä on Heinolassa runsaasti tapahtumiin vahvasti sitoutunutta talkooväkeä mahdollistamassa sen, että pystymme kisoja järjestämään, Saari muistuttaa.

Tulevana viikonloppuna Heinolassa kisaa noin 150 kuljettaa 12 eri maasta. Ensimmäiset tallit saapuvat Heinolaan jo heti alkuviikosta. Tämän kokoluokan tapahtuma tulee Saaren mukaan varmasti näkymään Heinolan katukuvassa.

– Kuljettajien lisäksi mukana on paljon mekaanikkoja, muuta henkilökuntaa, sekä kannustusjoukkoja, joten kansainvälistä väkeä näkyy varmasti muuallakin kuin Komostenkylän kisakeskuksessa, Saari uskoo.

Perjantaina ja lauantaina maastokokeista kaksi ajetaan motocrossradan ympäristössä ja yksi Myllyojalla. Sunnuntaina kisataan ainoastaan motocrossradalla. Saari kokee kisan keskittymisen Komostenkylään palvelevan yleisöä erinomaisesti.

– Maastokokeilla perjantaina ja lauantaina on runsaasti hyviä katselupaikkoja, joihin pääsee crossiradalta suhteellisen vaivattomasti. Lisäksi katsojapalveluita löytyy crossiradan lisäksi myös maastokokeilta, Saari muistuttaa.

EM-sarjan viimeisessä osakilpailussa riittää panosta kuljettajilla vielä lähes jokaisessa luokassa. Myös suomalaiskuljettajia tullaan Saaren mukaan näkemään mestaruustaistossa.

– Junioreiden E1-luokassa Roni Kytönen johtaa sarjaa, samoin kuin yli 250-kuutioisten nelitahtiluokassa Eemil Pohjola. Toisaalta jokainen kisapäivä Heinolassa on oma osakilpailunsa, joten suuriakin muutoksia voi vielä tapahtuma, Saari muistuttaa.

Teksti: Heinolan EM-enduron tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro