Enduro 24.04.2016

Enduron Euroopan mestari Suomen Moottoriliiton hallitukseen

Jorma Kakko ja Jari Mattila ovat molemmat kilpailleet MM-tasolla ja toimivat nyt myös Suomen Moottoriliiton hallituksessa.

Suomen Moottoriliitto piti tänään sunnuntaina liittokokouksensa Seinäjoella. Kokouksessa valittiin uusi hallitus, johon saatiin rautaista kokemusta kahden entisen MM-tason kilpakuljettajan myötä.

Suomen Moottoriliiton puheenjohtajana valittiin jatkamaan kaksi vuotta pestissä toiminut Tapio Nevala. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin hallituksen jäsenenä kuusi vuotta toiminut Nita Korhonen. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Henri Saari.

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin kaksi entistä enduron MM-tason kuskia, vuoden 2006 Euroopan mestari Jari Mattila sekä kymmenen joukkoon MM-tasolla sijoittunut Jorma Kakko.

Suomen Moottoriliiton hallitus kokoontui uudella kokoonpanolla Seinäjoella.

Suomen Moottoriliiton hallitus kokoontui uudella kokoonpanolla Seinäjoella.

10 vuotta enduron ammattilaiskuljettajana toimineen Mattilan toivotaan tuovan hallitustyöskentelyyn tuoretta, konkreettista näkemystä huippu-urheilun puolelta sekä tiivistävän yhteistyötä nykyisten kuljettajien ja hallituksen välillä. Mies saavutti uransa aikana Euroopan mestaruuden lisäksi Puolan mestaruuden, viisi Suomen mestaruutta, kolme joukkuemaailmanmestaruutta, kaksi Espanjan mestaruushopeaa sekä kuusi joukkue-Suomenmestaruutta. Mattilalla on kokemusta myös muista offroad-lajeista, hän on Cross Countryn Suomen mestari ja motocrossin nuorten SM-pronssimitalisti. Yhteensä hänellä on 17 Suomen mestaruusmitalia.

– Otan kunnialla uuden roolini vastaan, Mattila kommentoi tuoreeltaan. – Toivon, että pystyn hyödyntämään suhteitani, jotka olen saanut rakennettua ammattilaisurani aikana ja vaikuttamaan kenttä- ja valmennustyöskentelyssä niin, että saamme kansainvälisesti menestyneitä suomalaiskuljettajia myös tulevaisuudessa.

Niinikään moottoriurheilun monitoimimies Kakko aloittaa innoissaan uuden hallituspestinsä. Miehen meriittilista pitää sisällään minicrossin nuorten Suomenmestaruuden, Enduron henkilökohtaisen ja joukkue-SM-pronssin.

– Olen kilpaillut niin trialissa, endurossa kuin motocrossissakin ja classicpuolella olen ollut myös mukana. Lisäksi olen monissa Moottoriliiton kilpailuissa ollut valvojana. Onkin nyt mielenkiintoista päästä mukaan hallitustyöskentelyyn ja käyttämään hyväksi omaa osaamista ja kokemusta.

Suomen Moottoriliiton ensimmäisenä puheenjohtajana jatkaa Henri Saari ja puheenjohtajana Tapio Nevala. Toiseksi varapuheemjohtajaksi valittiin Nita Korhonen.

Suomen Moottoriliiton ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Henri Saari ja puheenjohtajana Tapio Nevala. Toiseksi varapuheemjohtajaksi valittiin Nita Korhonen.

Toisen toimintakautensa puheenjohtajana aloittava Tapio Nevala katsoo suurella mielenkiinnolla tulevaan.

– We have a dream team, eli meillä on nyt hyvä porukka kasassa. Paljon on töitä edessä, mutta uskon, että tällä kokoonpanolla saamme paljon aikaiseksi.

Toisena varapuheenjohtajana aloittava Korhonen oli Nevalan kanssa samoilla linjoilla.

– Otan nöyränä ja kiitollisena tämän uuden tehtävän vastaan. On todella hienoa, että saimme mukaan Jarin ja Jorman myötä kaksi moottoriurheilun kovaa tekijää, joilla on myös merkittävää kilpailukokemusta. Meille on tärkeää saada ensikäden tietoa juuri kuljettajatasolta, jotta pystymme tekemään mahdollisimman hyviä päätöksiä.

Suomen Moottoriliiton hallitus
Tapio Nevala, puheenjohtaja
Henri Saari, ensimmäinen varapuheenjohtaja
Nita Korhonen, toinen varapuheenjohtaja
Jäsenet:
Sami Backman
Ilkka Heinäaho
Jorma Kakko
Outi Kalliomäki
Timo Kujanpää
Tarmo Kumpula
Jari Mattila
Kati Muotka
Markku Nissinen
Mika Saroma
Jouni Seppänen
Katariina Vuorio

Teksti ja kuvat: Suomen Moottoriliitto

Uusimmat

Lisää aiheesta