Enduro 27.03.2016

Enduron EM-kisoissa kiireinen aikataulu ja haastavat siirtymät toivat ongelmia

Nyqvist avasi EM-kauden nelos- ja kakkossijoilla Espanjassa pari viikkoa sitten, nyt taskussa on Ranskan neljäsä ja kuudes sija.

Enduron EM-kausi jatkui viikonloppuna Ranskassa, jossa ajettiin kauden kolmas ja neljäs osakilpailu. Naisten luokassa Marita Nyqvist lähti viikonloppuun palkintokoroke mielessä, mutta ajo ei mennyt täysin nappiin ja sijoituksiksi tulivat neljä ja kuusi.

Lauantaina ajettiin kuusi erikoiskoetta auringon paisteessa. Aikataulu oli kuskeille kiireinen ja siirtymät aiheuttivat päänvaivaa, koska mukana oli haastavia mäkiä.

– Lauantain ajo-ajoilla olisin ollut kolmas, mutta siirtymillä olin myöhässä ja sieltä tuli lisäsekunteja, kertoi neljänneksi ajanut Nyqvist.

Lauantain toiseksi nopein suomalaisnainen oli Jennifer Siekkinen, jonka sijoitus oli kahdeksas. Annamaria Karikuusi oli kymmenes ja Elisa Arokoski joutui keskeyttämään.

Naisissa kisasivat Annamaria Karikuusi, Elisa Arokoski sekä kuvassa ajava Jennifer Siekkinen.

Naisissa kisasivat Annamaria Karikuusi, Elisa Arokoski sekä kuvassa ajava Jennifer Siekkinen.

Tänään sunnuntaina edessä oli jälleen kuusi EK:ta, mutta tällä kertaa vesisateessa. Siirtymiä oli myös hieman helpotettu lauantailta.

– Olin ensimmäisellä pätkällä jumissa ja oli hieman tahmeaa ajon kanssa koko päivän. En tiedä mitä hittoa siellä metsässä oikein tein. Huomasin myös, että oikean käden keskisormi ei mennyt koukkuun, olin osunut sen kanssa johonkin ilmeisesti jo lauantaina. En tiedä vaikuttiko se ajoon, mutta tangosta en saanut pidettyä kunnolla kiinni, pohti kuudenneksi ajanut Nyqvist.

Jennifer Siekkinen piti suomalaisnaisista jälleen toiseksi kiireisintä vauhtia sijoittuen kymmenenneksi.

– Tämän päivän kisa meni ajollisesti jo paremmin. Tein toki virheitä ja kaatuilin. Odotin parempaa tulosta, kertoi Ranskasta tavoitettu Siekkinen.

Sunnuntaina Karikuusi keskeytti ja Arokoski ei startannut.

Enduron EM-kausi jatkuu Latviassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Tulokset täältä.
Teksi Moottoriurheilu.tv


Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro