Enduro 10.01.2018

Enduron EM-hopeamitalisti Jennifer Siekkinen: ”Joukkuemestaruus tavoitteena tänä vuonna”

Jennifer Siekkinen. Kuva: Nita Korhonen

Jennifer Siekkinen oli saavuttamassa kaudella 2017 Suomen joukkueelle enduron EM-hopeaa yhdessä Marita Nyqvistin sekä Iina Turkin kanssa. Tämän vuoden tavoitteena naisella on kirkastaa joukkuemitali kullaksi sekä yltää hyviin sijoituksiin myös henkilökohtaisessa EM-sarjassa.

19 vuotta ensi maaliskuussa täyttävä Jennifer Siekkinen kartutti vuoden 2017 aikana mitalikokoelmaansa enduron EM-joukkuehopealla, enduron Suomen Cup -pronssilla sekä cross countryn Suomen Cup -hopealla. Hienosta lopputuloksesta huolimatta Siekkinen suhtautuu päättyneeseen kauteen varsin ristiriitaisesti.

– Kausi 2017 oli yllätyksiä täynnä, oli sekä huonoja että hyviä kisoja. Esimerkiksi viimeinen Slovakian EM-kisa meni hyvin ja se kruunasi kauden, toteaa Siekkinen, joka ylsi henkilökohtaisessa EM-finaalissa ensimmäisenä päivänä neljänneksi ja toisena viidenneksi.

Vuosia off road -lajeissa menestystä kerännyt Marita Nyqvist tulee kisaamaan tulevalla kaudella kotimaan kamaralla. Lisäksi hän tulee toimimaan Jennifer Siekkisen taustavoimissa EM-sarjassa. Kuva: Nita Korhonen

Henkilökohtaisessa enduron EM-sarjassa kuudenneksi sijoittunut nainen lähtee parantamaan tulosta tänä vuonna. Kotimaassa hän kisaa enduron ja cross countryn Suomen Cupin sarjoissa.

– EM-sarjasta lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia ja naisille joukkueena EM-kultaa yhdessä todennäköisesti Sanna Kärkkäisen ja Annamaria Karikuusen kanssa. Myös Marita on lupautunut tarvittaessa mukaan joukkueeseen.

Naisten enduron MM-sarjan muutosten Siekkinen ennakoi heijastuvan myös EM-sarjaan.

– Mä veikkaan, että tänä vuonna taso kasvaa, kun MM-sarja lähti pois. MM-sarjasta tulee varmaan ainakin pari kuskia. Siinä saa ajaa ihan huolella, että pysyy matkassa mukana, mutta sitä lähdetään yrittämään, nainen päättää.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

ENDURON TULEVAISUUDEN TÄHTI: JENNI SIEKKINEN

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro