Enduro 08.03.2019

Endurokuljettaja HELLSTEN VAIHTAA PYÖRÄMALLIA

Moninkertainen Suomen mestari Antti Hellsten haluaa sittenkin ajaa nelitahtisella pyörällä. Kuva: Antti Peltola / OFFROADPro.

Alkukauden Husqvarnan TE 300i -enduropyörällä ajanut Kytönen Motorsport -kuljettaja Antti Hellsten palaa takaisin nelitahtisen pyörän ohjaimiin.

Vuoden ajotauon pitänyt Hellsten palasi kilparadoille Kytönen Motorsport -tiimin alle Husqvarnan 2-tahtisella TE 300i -pyörällä, joka oli monelle yllätys yleisesti 4-tahtimiehenä tunnetulta Hellsteniltä. Hellsten on ajanut menestyksekkäästi Suomessa ja maailmalla aina nelitahtisilla pyörillä ja nyt mies halusi keskittyä ajamisesta nauttimiseen ja harrastamiseen. Siinä missä 2-tahtista pidetään äärimmäisen sopivana pyöränä spoorissa ajamiseen, ei Hellsten löytänyt ajolleen ominaista rytmiä kaksitahtisella.

– Olin todella innoissani uudesta ja täysin erityyppisestä pyörästä alkukaudella, sillä tiesin sen tuovan aivan erilaista intoa ajamiseen. Kerkesin talven aikana ajaa tarvittavan määrän 2-tahtisella, mutta en vain saanut ajosta niin rytmikästä ja sujuvaa, mitä se on 4-tahtisella aiemmin ollut. Huomasin kaipaavani 4-tahtisen moottorijarrua ja ymmärsin, ettei 2-tahtinen pyörä välttämättä vain sovi minun ajotyylilleni, kertoo Hellsten.

– Haluan nauttia harrastamisesta enkä siis epäröinyt tarttua tilaisuuteen ajaa loppukautta Husqvarnan FE 350 -pyörällä, vaikka se tarkoittaakin siirtymistäni A2-luokkaan kesken kauden.

Hellstenin ensimmäinen kilpailu uudella pyörällä on 16.-17.3. ajettava Päijänteen ympäriajo.

– Koen oloni 4-tahtisen päällä kuitenkin varmemmaksi ja olo on hieman kuin kotiin palanneella. Uskon, että ajo sujuvoituu ja pääsen nopeasti tuttuun ajorytmiin kiinni.

Teksti: Husqvarna tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro