Enduro 15.09.2018

Endurokausi huipentuu 29.-30. syyskuuta Vantaalla

Eero Remes. Kuva: Simo Kuuslampi

Kauden kaksi viimeistä enduron SM-osakilpailua sekä joukkue-SM ajetaan 29.-30. syyskuuta Vantaalla.

Henkilökohtainen SM-kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä, jolloin molemmista kilpailupäivistä jaetaan omat pisteet.

Kilpailukeskuksena toimii Lavangon crossirata Vantaan Vauhtikeskuksessa. Kisatoimisto, Varikkotoiminnot ja yleisöpalvelut sijaitsevat crossiradalla ja sen välittömässä läheisyydessä. Vauhtikeskuksessa on myös kilpailun lähtö ja maali sekä Racing Bike maastokokeet 3, 6 ja 9.

Kisan kolme maastokoetta tarjoavat kilpailijoille monipuolisen reitin. Lopen Enduro MK1 ajetaan Seutulassa pellolla, Pallas rakennus MK2 Hanskallion läheisyydessä vaihtelevassa maastossa ja Racing Bike MK3 motocross-radalla ja sen ympäristössä. Reitillä on kaksi maastosiirtymää.

E1-luokan SM-pistejohdossa finaaliin suunnistaa Antti Hänninen, jolla on pisteitä 94. Hugo Svärd on toisena 69 pisteellä ja Eemil Helander kolmantena pistein 62, mutta vain pisteen päässä hänestä lymyää Lari Jukola.

E2-luokan jo lähes varma Suomen mestari on täyden pisten potin, 125, haalinut Eero Remes. Toisena oleva Eemil Pohjola on kerännyt 80 pistettä ja kolmantena oleva Matti Oikari 63 pistettä.

E3-luokkaa pitää nimissään sadalla pisteellä Aleksi Jukola ennen 85 pistettä kerännyttä Toni Erikssonia ja 72 pistettä haalinutta Henri Himmasta.

Joukkuekisa tuo lisäjännitystä

Viikonloppuun lisämausteen tuo kerhojoukkueiden SM-kisa. Lauantaina ajettavan kerhojoukkue SM:n lisäksi viikonloppuna ajetaan myös C-luokkien ja veteraanien joukkuekisat, joissa joukkueita voi muodostaa myös yli kerhorajojen.

C-luokkien joukkueet ajavat lauantaina ”JUHAN KANNUSTA”. Uusi ikuisesti kiertävä palkinto on saanut nimensä luovuttajansa, enduron 13-kertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen mukaan.

Lisätietoja Vantaanmoottorikerho.fi/smenduro

Kolmen kärki SM1-luokka

1. Hänninen Antti 94
2. Svärd Hugo 69
3. Helander Eemil 62

Kolmen kärki SM2-luokka

1. Remes Eero 125
2. Pohjola Eemil 80
3. Oikari Matti 63

Kolmen kärki SM3-luokka

1. Jukola Aleksi 100
2. Eriksson Toni 85
3. Himmanen Henri 72

Teksti: VMK-tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro