Endurance 25.05.2016

Endurance Cup avaa kautensa Alastarolta

Hau-Nau team odottaa innolla Cup-sarjan avauskilpailua. Kuvassa vasemmalta Markku Kaunismäki, Sauli Rautiainen ja Erno Granqvist.

Tulevana sunnuntaina ajetaan kauden avaus Endurance Cup -sarjassa Alastaron radalla. Kilpailuviikonloppu on Momo Racing Teamin ja Kyrön Seudun Urheiluautoilijoiden yhteistyössä tekemä.

Endurancen Cup-sarjaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 38 tiimiä. Endurancen eli kestävyysajon periaate on, että tiimit ajavat kuusi tuntia rataa kilpaa ja voittaja on se tiimi, joka on ajanut eniten kierroksia kilpailun aikana. Tiimiin voi kuulua 3-8 kuljettajaa. Tankkausvälejä seurataan tarkasti ja taktikointi kuuluu myös osaltaan kilpailun kulkuun. Tänä vuonna myös aika-ajoista kuittaa pisteitä plakkariin, joten viikonlopun ”sarjapistejackpottiin” tiimi pääsee vaikuttamaan jo lähtöjärjestystä ratkottaessa.

Loimaalainen Hau-Nau-tiimi on valmistellut alkuvuoden autoaan Cup-kuntoon. Tiimissä ajavat Sauli Rautiainen, Markku Kaunismäki, Erno Granqvist ja Ari Kulmala.
– Hondaan tehtiin uusi moottori täksi kaudeksi ja sisäänajo on jo ajettu, niin ja jarrut uudistettiin parempiin, Rautiainen kertoo .

Tiimin paja sijaitsee aivan Alastaron moottoriradan kupeessa kolmen kilometrin päässä, joten testaamaan pääsee aika helposti, jos vain radalla on vapaata harjoitusaikaa tarjolla.
– Oman seuran rataharjoitusillassa ollaan päästy kumminkin testaamaan hyvin, Kaunismäki toteaa.

Tiimin nuorimman kuljettajan Erno Granqvistin kilpailuun osallistumista sekoittaa armeija, eikä hän tällä kertaa pääse osallistumaan avauskilpailuun. Nuorukainen on ajanut radalla Formula Ford -luokassa pari kautta. Ari Kulmalalla on myös kokemusta radalta Legendsin ratista sekä jokamiesluokasta. Tiimin ikäjakauma on 21 ja 62 vuoden väliltä, eli endurance sopii niin nuorille kuin hieman vanhemmillekin autourheilijoille.

Sunnuntai 29.5. Endurance Cup, Alastaro
Aika-ajo klo 10.00 alkaen
Kilpailulähtö klo 12:00 alkaen

Teksti: Santtu Miinalainen, kilpailun tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta