eMotorsports 17.05.2016

eMotorsports-sarja käynnistyi vauhdikkaasti

Uusi SM-sarja eMotorsports käynnistyi maanantaina.

Historian ensimmäinen eMotorsports-sarjan SM-osakilpailu on nyt ajettu. Kaupunkiradalla iltapäivän auringossa mittaa toisistaan ottivat 14 kivikovaa kuljettajaa.

Aika-ajojen jälkeen eturivin valtasivat Pekka Koivunen sekä Toni Lähteenmäki, molemmat kokeneita kettuja ja ajavat perinteisiä moottoriurheilulajeja sekä eMotorsporttia.

20. kierroksen mittaisen kilpailun aikana ehti sattua ja tapahtua. Lähes heti kättelyssä eturivin sankarit kokeilivat toisiaan seurauksena spinnaukset, putoaminen hännille ja kova kiri takaisin kärkiporukoihin. Kilpailu eteni siististi muutamia varikkoylinopeudesta annettuja läpiajorangaistuksia lukuunottamatta.

Kovaa taistelua ja kilpailustrategioita

Kilpailustrategioissa oli sitten enemmän hajontaa. Virtuaaliässillä oli homma erittäin hyvin hanskassa ja aivan loppukierroksilla Jari Katila ja Antti Terho tekivät ainoastaan muutaman sekunnin mittaiset pysähdykset, joissa lisättiin polttoainetta vain muutama litra. Näiden pysähdyksien jälkeen Antti Terho säilytti johtopaikkansa maaliviivalle saakka ja kuittasi itselleen ensimmäisen SM-osakilpailun voiton ja 50 sarjapistettä. Toiseksi tuli hienon kilpailun ajanut Joni Katila ja kolmanneksi nousi ensimmäisen kierroksen kolarin jälkeen hienon nousun tehnyt Pekka Koivunen.

Pekka Koivunen kuittasi myös paalupaikan ja tästä mehukkaat viisi lisäpistettä. Kilpailun nopein kierros meni Joni Katilalle ja tästä suorituksesta plakkariin viisi lisäpistettä.

Sarjatilanne 1.ajetun osakilpailun jälkeen:
1. Antti Terho 50
2. Joni Katila 45
3. Pekka Koivunen 35

Kaikki tulokset

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan viikon päästä. Jo nyt voidaan sanoa, että kautta aikain ensimmäinen eMotorsportsin SM- sarja on saanut todella hienot kilpailijat ja odotettavissa on väkevää vääntöä ja jännittäviä hetkiä.

Teksti ja kuva: eMotorsports-tiedotus

Virtuaalisesta autourheilusta uusi SM-tason laji

 

Uusimmat

Lisää aiheesta