eMotorsports 10.06.2016

eMotorsport SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa lätkäistiin rangaistuksia

eMotorsports SM-sarjan 3. osakilpailu ajettiin 6.6.2016 ASTON GP -nimisellä radalla. Sarjan ensimmäiset osakilpailut kurvailtiin ns. pikkuformuloilla ja tästä eteenpäin kuskeilla on allaan FIA:n GP2 -luokan tyyppiset autot, eli tehot tuplaksi ja huiput sinne 250 kulmille.

Aika-ajoista lähtien heti rähinä päällä ja kellot pysähtyivät parhaiten Jesse Niemisellä aikaan 2:27.81. Tuomaristo huomasi kuitenkin rangaistuksen arvoisen suoritteen, josta lätkäistiin penaltia kovalla kädellä. Rangaistuksen seurauksena paalulle nousi sarjaa johtava Joni Katila ja kuittasi tästä + 5 lisäpistettä. Jesse perää pitelemään, uusi starttiruutu 12.

Aston GP on sarjan pisin rata, pituutta jopa 8,8 kilometriä ja muistuttaa hieman legendaarista SPA:n rataa. Kilpailun kierrosmäärän ollessa sama 20. kuin muissakin osakilpailuissa, muodostui kilpailu kestoltaan yli kaksi kertaa pidemmäksi kuin aiemmat kilpailut. 

Kilpailun startista muutama mutka tiukassa nipussa, jonka jälkeen Pekka Koivunen spinnasi ja pudoten hännille. Tilanteesta ei annettu kenellekkään rangaistuksia, rehti kilpailutilanne. Ensimmäisellä kierroksella Vesa Rasi ja Kimmo Puukko suorittivat läpiajorangastukset.

Koko kilpailun ajan oli hyviä vääntöjä useampienkin kuskien välillä ja nähtiin taidokkaita rohkeita ohituksia. Uutena kuljettajana sarjaan tullut Tero Voutilainen esitti varteenotettavan rattimiehen otteita kamppaillen samantien tasavertaisesti muiden kanssa keskikastissa 

Maaliintulojärjestys ei säilynyt tässäkään osakilpailussa lopputuloksiin saakka. Jesse Nieminen kunnostautui vähemmän imartelevasti myös kisassa saaden + 0,45 sekunnin aikasakon loppuaikaansa ja lisäksi seuravaan kilpailuun palanpainikkeeksi läpiajorangastuksen. Tämän seurauksena lopputuloksissa Pekka Koivunen ja Jesse Nieminen vaihtoivat sijoituksia keskenään.

Kilpailun vei Toni Lähteenmäki, toisena Joni Katila ja kolmas jälleen takarivistä vauhtia hakenut Pekka Koivunen. Kilpailun nopein kierros ja 5 pistettä meni Joni Katilalle.

PISTETILANNE 

 3/7 osakilpailua ajettuna

Laps:

 

#

Driver

Yhteispisteet

1

joni Katila

155

2

Toni Lähteenmäki

124

3

Pekka Koivunen

105

4

Antti Terho

50

5

Jari Katila

48

6

Kimmo Puukko , Jere Mattila

44

7

Kai Puro, Jesse Nieminen

42

8

Jari luomajoki

40

9

Vesa Rasi

38

10

Vili Laine

32

11

Tero Voutilainen

20

12

Joe Leitola

14

13

Julius Halonen

8

14

Ville Kivelä

2

15

Donnie Werner

0

16

Oskar Nyholm

0

Sarjaa johtaa Joni Katila.

Olet sarjan kärjessä kahden ajetun SM-sarjan osakilpailun jälkeen. Miltä oma vauhtisi kilpakumppaneihin nähden vaikuttaa, ja mihin kisat ovat retkenneet? 
– Oma vauhtini on odotetun tasaista muiden LFS harrastajien kanssa (Toni, Antti, Pekka..) ja kisat ovat ratkenneet puhtaaseen tasaisuuteen, ajaminen ilman isompia virheitä hyvällä pacella.

Sarjassa ajaa myös isäsi Jari katila, käyttekö kilpailuja keskenänne läpi ja jaatteko mahdollisesti vinkkejä toisillenne?
– Treenaan isäni kanssa yhdessä, jaamme settejä ja neuvomme toisiamme 🙂 Olemme myös kisojen aikana TeamSpeakissä.

Sarjan alkuvaiheissa on huomattu että tuomarointiin tulee kiinnittää todella paljon huomiota, uskotko että kilpailu on rehellistä ja oikeat kuljettajat kohtaavat loppusarjassa.
– LFS harrastajilla on tietenkin kokemuksen etu, mutta tähän mennessä kaikki ovat mielestäni ajaneet todella hyvin ja tuomarointi paranee.Seuraava osakilpailu ajetaan Rockinghamin radalla. Yksi Englannin klassikko radoista eroaa taas edellesistä rata profiileista. Tältä radaltä löytyy myös ovaali. Kilpailun startti on 13.6. klo 19.00 ja katsottavissa LIVE:nä sekä myöhemmin tallenteena: https://www.youtube.com/channel/UCNYYGFHqJimgb_xvknWtbeg

Uusimmat

Lisää aiheesta

eMotorsport