Motocross 15.08.2016

Emil Weckman puhtaalla sarjalla motocrossin suomenmestaruuteen

Kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Motocrossin EMX150-luokan Euroopan mestari Emil Weckman on ollut ylivoimaisessa vedossa tämän kauden MXC/A SM-sarjassa ja varmisti sunnuntaina luokan mestaruuden Alavudella.

Sipoolaisen ylivoimaa kuvaa se, että hän on ollut nopein kauden kaikissa aika-ajoissa ja myös voittanut kaikki ajamansa kisaerät. Sama tahti jatkui myös Alavudella ensimmäisen erän kahdesta kaatumisesta huolimatta. Toisen erän Weckman ajoi kuitenkin virheettömästi ja erävoiton myötä varmisti Suomen mestaruuden jo ennen Hyvinkäällä ensi kuun alussa ajettavaa viimeistä osakilpailua.

– Jostain syystä ajo ei oikein meinannut kulkea koko viikonloppuna vaikka pidänkin radasta paljon. Varmaan mestaruuden varmistaminen pyöri jossain takaraivossa, vaikka en sitä koko ajan miettinytkään. Ensimmäisessä erässä ajo tökki pahasti ja kaatumisten myötä sarjassa toisena ollut Mauno Nieminen pääsi jo melko lähelle. Tiimin kanssa käytiin ensimmäisen erän jälkeen ajolinjoja läpi ja viimeisessä erässä ajoinkin mielestäni jo omalla tasollani. Suomen mestaruus tuntuu todella hienolta ja tätä voi sitten vanhempana muistella saunan lauteilla. Nyt kun varmistin mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua on minun mahdollista Hyvinkäällä mitata vauhtiani aikuisten MX2 SM-luokassa, iloitsi Weckman.

Suomenmestaruus oli myös ensimmäinen Weckmanin Manninen Bros Honda-tiimille, joten tiimipäällikkö Kusti Manninen oli luonnollisesti tyytyväinen kisan jälkeen.
– Hieno suoritus Emililtä, vaikka paineet olivat varmasti kovat. Emil on yksi lahjakkaimpia juniorikuljettajia koko Euroopassa, mutta mestaruus on varsinkin moottoriurheilussa aina monien asioiden summa. Suuri kiitos mestaruudesta kuuluu Emilin perheelle ja isovanhemmille, jotka ovat alusta saakka tukeneet Emilin uraa huippumotocrossariksi. Toisaalta tämäkään mestaruus ei olisi ollut mahdollinen ilman Hondan maahantuoja Brandtin Patrik Mannerin vahvaa panostusta ja sitoutumista projektiin. Yksi tärkeä elementti on tietysti ollut Pekka Veräväisen rakentama Honda CRF150R-pyörä, joka on ollut nopea ja luotettava koko kauden. Luonnollisesti kiitos kuuluu myös kaikille tiimin ja Emilin henkilökohtaisille sponsoreille ja tukijoille, jotka ovat mahdollistaneet toiminnan tällä kaudella. Mestaruutta käymme juhlimassa alkuviikosta seinäkiipeilyn muodossa ja sen jälkeen alamme jo valmistautua EM-finaaliin, kommentoi Manninen.

Kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Weckman johtaa EM-sarjaa 32 pisteellä ennen viimeistä osakilpailua. EMX150 Euroopan mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajetaan kuun lopussa Assenissa Hollannin MM-crossin yhteydessä

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat: Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, Ykkös-MP Oy, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

www.manninenbros.fi

Teksti: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross