Motocross 28.08.2016

Emil Weckman päätti motocrossin EM-kautensa ylivoimaiseen erävoittoon ja mestaruuteen

Emil Weckman kiisi Assenin osakilpailussa kaatumisesta huolimatta voittoon.

Tällä kaudella sekä motocrossin MXC/A SM-sarjaa että EMX150 EM-sarjaa hallinnut Emil Weckman kruunattiin tänään Hollannin Assenissa Euroopan mestariksi.

Vasta 14-vuotias sipoolainen ajoi kauden viimeisessä kisaerässä voittoon yli 35 sekunnin erolla ja varmisti näin mestaruuden ennen Norjan Hakon Fredrikseniä. Team Manninen Bros Honda kuljettajan vauhti oli siinä määrin vauhdikasta, että nuorukainen ehti kertaalleen kaatuakin kisan aikana.

– Startti onnistui todella hyvin ja sain jo hieman eroakin muuhun joukkoon ennen kuin eturengas lipesi alta pehmeässä mutkassa. En kuitenkaan panikoinut, sillä tiesin että jopa kuudes sija riittäisi mestaruuteen. Kaatumisen seurauksena tipahdin kuitenkin hetkellisesti kolmanneksi, mutta kuittasin kärkitilan takaisin vielä samalla kierroksella ja ajoin voitton. Tämä EMX150 EM-sarja on ollut todella hieno kokemus ja uskon, että sarjassa keräämäni kokemus tulee olemaan iso etu, kun siirryn ensi vuodeksi EMX250-luokkaan. Oli todella hienoa päättää EM-kausi voittoon ja toiseen mestaruuteen ja bonuksena vielä isäni Peter palkittiin sarjan parhaana mekaanikkona, kommentoi Weckman.

Weckman on ollut varsin ylivoimainen myös kotimaan kamaralla ja varmistikin MXC/A-luokan Suomen mestaruuden jo kaksi viikkoa sitten sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Viimeisessä SM-osakilpailussa Hyvinkäällä Weckman nähdäänkin isomman Honda CRF250R-pyörän selässä haastamassa aikuisten MX2-luokan kuljettajia.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, Ykkös-MP Oy, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Huippulupaus Emil Weckmanilla motocrossin Europaan mestaruuden avaimet tiukasti hyppysissä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross