Motocross 31.07.2016

Emil Weckman murskavoittoon motocrossin EM-osakilpailussa Belgiassa

EMX150-luokan hallitseva Euroopanmestari Emil Weckman jatkoi voittoputkeaan viikonloppuna Belgian Lommelissa ajetussa MXGP:ssä. Vasta 14-vuotias sipoolainen hallitsi haastavan hiekkaradan metkut parhaiten ja oli nopein sekä aika-ajossa että molemmissa kisaerissä.

Suomalaisessa Manninen Bros Honda tiimissä ajava Emil Weckman oli murskaavan ylivoimainen voittamalla ensimmäisen erän yli minuutilla ja toisenkin erän yli 20 sekunnilla.

– Odotin kisaa innolla, sillä Lommel on yksi lempiradoistani. Lisäksi jäin täällä viime vuonna toiseksi, joten siinä mielessä tässä oli hieman revanssin makua, Weckman iloitsi.

Nuorukaisen ajo kulki hyvin jo aika-ajossa ja hän ajoikin reilut kolmen sekunnin pohjat päästen ensimmäisenä valitsemaan lähtöpaikan puomilta.

– En kuitenkaan irronnut kummassakaan lähdössä mitenkään erityisen hyvin puomilta, mutta sisimmän lähtöpaikkani turvin pystyin puristamaan kärkeen jo lähtökurvissa. Ensimmäisessä erässä ajoin alkukierroksilla ehkä liikaa ulkolinjoja ja Viron Henry Vesilind pääsi muutaman mutkan ajaksi kärkeen ennen kuin kuittasin hänet takaisin ja ajoin karkuun. Rata oli aika hurjasssa kunnossa molemmissa erissä, mutta se sopi minulle hyvin. Varikkotaulusta pystyin seuraamaan kierrosaikojani ja olenkin erityisen tyytyväinen siihen, että vielä toisessakin erässä pystyin ajamaan ensimmäiset viisi kierrosta sekunnin sisään. Viikon päästä on jo seuraava kisa Sveitsissä ja onkin mielenkiintoista nähdä millainen rata on Frauenfeldin keskustan läheisyyteen onnistuttu rakentamaan, kommentoi Weckman.

Emil_Weckman_Lommel2

Sarjassa toisena oleva Norjan Hakon Fredriksen ajoi eräsijat neljä ja kaksi, joten Weckman kasvatti EM-sarjajohtonsa jo 22 pisteeseen. Kotimaassa Weckman kisaa seuraavan kerran Alavuden SM-osakilpailussa 14. elokuuta.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, Ykkös-MP Oy, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti: Manninen Bros tiedotus
Kuvat: Honda Proracing

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross