Motocross 03.03.2016

Emil Weckman avasi kilpailukautensa voitokkaasti Belgiassa

Viime kaudella EMX150-luokan Euroopan mestaruuden voittanut 14-vuotias Emil Weckman on treenannut ahkerasti koko talven ja viime viikonloppuna hän avasi kilpailukautensa Belgiassa. Weckman on nyt ollut muutaman viikon ajan Länsi-Euroopassa harjoittelemassa isommalla Honda CRF250R-pyörällä ja alunperin tarkoituksena ei ollut ajaa kilpailuja, mutta suunnitelmiin tuli muutos hieman yllättäen.

– Säät ovat olleet varsin sateiset täällä Belgiassa, joten avoinna olevien ratojen löytäminen on ollut haastavaa. Onneksi täällä on suomalaisia tuttuja kuten Rene Rannikko ja Eckertin perhe, jotka ovat auttaneet meitä kaikessa mahdollisessa. Osittain heidän ideastaan päätös osallistua Lommelissa ajettavaan Belgian mestaruuskilpailuun syntyi vasta edellisenä päivänä, joten hiukan tuli kiire saada pyörä ja mies kisavireeseen. Itse kisa menikin sitten todella hyvin ja voitin molemmat erät lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen. Ajo sujui todella hyvin vaikka olikin ensimmäistä kertaa kisaamassa isommalla pyörällä. Uskon, että jäisen ja lumisen endurospoorin ajaminen on ollut loistavaa treeniä näin vaativiin ja uraisiin olosuhteisiin, kertoi tyytyväinen Weckman.

Tulevana viikonloppuna Weckmanilla oli tarkoitus mitata vauhtiaan astetta kovemmassa luokassa Belgian sarjassa, mutta jatkuvien sateiden vuoksi sipoolaisnuorukainen suuntaa nyt Ranskaan harjoittelemaan, jossa viimeisimmän tiedon mukaan on kuivempi keli ja radat ovat avoinna.

Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Hondan maahantuoja Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, Euro Power generaattorit, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta