Motocross 19.04.2017

Emil Silanderin tavoitteena MX2-luokan Suomen mestaruus

Viime vuonna MX2-luokan neljännen sijan kuitannut Emil Silander tähtää tänä vuonna SM-mitaleille päällimmäisen tavoitteen ollessa Suomen mestaruus. Kuva: Nita Korhonen

Motocrossin SM-sarja polkaistaan käyntiin ensi viikolla Sipoosta. Tuolloin lähtöviivalle asettuu vastikään armeijasta vapautunut Emil Silander, jonka tavoitteena on voittaa MX2-luokan Suomen mestaruus.

– Tavoitteena on Suomen mestaruus MX2-luokasta. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja innolla odotan SM-kauden avausta Sipoossa, toteaa Emil Silander, joka on nyt päässyt reilun kahden viikon ajan nauttimaan vapaudesta varusmiespalvelun päätyttyä.

Mestaruuden voittaminen ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, sillä tuttuun tapaan joukossa on monta kovaa haastajaa.

– Uskon, että kärjen taso Suomessa on tänä vuonna todella kova. Siellä on viime kaudelta kärkikuskit ja tietysti aina joku uusi nousee niihin kahinoihin.

Silanderin talvitreenaamiset sujuivat pitkälti armeijan harmaissa, mutta urheilujoukoissa oltiin myös hyvin myötämielisiä nuorukaisen kilpauran tuomiin haasteisiin.

– Tosi hyvin siellä suhtauduttiin ja he olivat myötämielisiä treenireissujen ja kilpailuiden suhteen. Myös urheilujoukoissa pääsi treenaamaan hyvin ja puitteet olivat kunnossa! Tietysti takapakkia intin aikana toivat metsäleirit, joista kesti hetki palautua. Mutta kokonaisuutena kaikki meni hyvin.

Emil Silander osallistui vastikään Virossa ja Latviassa järjestettyihin kilpailuihin, joissa kotiintuomisina olivat sijat yhdeksän ja neljä. Kuva: Emil Silanderin tiedotus

Viime vuonna Silander pääsi jo nousemaan palkintokorokkeelle yhdessä osakilpailussa, mutta lopputuloksissa SM-mitali jäi vielä saavuttamatta, kun nuorukainen kuittasi MX2-luokan neljännen sijan Kim Savasteen, Juuso Matikaisen ja Jere Haaviston jälkeen.

– Sijoituksellisesti viime kausi meni ihan ok. Alkukausi oli tosi huono, mutta loppua kohden tuli hyvin kehitystä ja alkoi vauhtiakin löytyä niin, että pystyi kärkikuskien kanssa ajamaan. Päällimmäisenä on ihan hyvä fiilis viime kaudesta.

Verrattuna edelliskauden valmisteluihin, nyt Silander on hakenut vauhtia enemmän myös ulkomaan radoilta.

– Meillä on asunto Fuengirolassa Espanjassa käytössä kaksi ekaa kuukautta vuodesta ja siellä ajetaan Mijaksen seudulla. Latviassa olin juuri KTM Nordicin leirillä. Nyt vielä laadukasta ajamista ja kovaa treeniä, niin ollaan iskussa Sipoossa. Kyllä uskon, että vähintään SM-mitalit kuitataan kauden päätteeksi. Nyt on taustalla myös niin hyvät tukijat, että siitä ei jää ainakaan kiinni. Iso kiitos kuuluukin 137 KTM Motorsportille, Puustelli Espoolle, Gustaffson Racingille, Maanrakennus Polsa Oy:lle, Kauklahden Autohuollolle, Autokoulu Prowaylle ja Havardson Oy:lle.

Motocrossin SM-avausviikonloppu starttaa Sipoon Moottorikerhon rata-alueella lauantaina 29.4. klo 12, jolloin SM-pisteistä ajavat MXATV-luokan kuljettajat ja Suomen Cupin paremmuudesta taistellaan MXATV-V35-, MXJ-, MXV35-, MXV45- ja MXV55-luokissa. Sunnuntaina MX1-, MX2- ja MXC/A-luokkien SM-pistemittelöt starttaavat niin ikään klo 12.

Sipoon Moottorikerhon rata-alue, Öljytie 618, 04130 Sipoo.
Liput: la 5€, su 10€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross