MM-Ralli 14.02.2020

Emil Lindholm WRC3-luokan johdossa yötauolle

Emil Lindholm avasi Ruotsin MM-rallin vahvasti. Kuva: Timo Anis.

TGS Worldwide Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen olivat Ruotsin MM-rallin avauspäivän nopein R5-kalustolla ajanut autokunta. GRX-tiimin kaksikko johtaa WRC3-luokkaa ja ajaa rallin yleiskilpailussa sijalla 10.

Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen aloittivat Ruotsin MM-rallin erinomaisesti. Päivän ensimmäisellä EK:lla Lindholm kellotti R5-luokkaan kolmanneksi nopeimman ajan, minkä jälkeen seurasi kaksi pohja-aikaa, joiden ansiosta Lindholm siirtyi WRC3-luokan johtoon. Päivän viimeisen, Torsbyn yleisö-EK:n Lindholm otti varman päälle. Ero WRC2-luokan kärkikuljettaja Norjan Mads Östbergiin on avauspäivän jälkeen 4,7 sekuntia ja WRC3-luokan kakkoseen Jari Huttuseen 7,7 sekuntia.

– Hyvä päivä meille. Kaksi pohja-aikaa tulivat pienoisina yllätyksinä, koska en mielestäni nostanut päivän mittaan vauhtiani. Aamun ensimmäisellä EK:lla renkaani kuumenivat alussa, kahdella seuraavalla näin ei tapahtunut. Kyseisiä erikoiskokeita ei myöskään ole ajettu aikaisemmissa Ruotsin ralleissa, ja se auttaa aina meikäläistä, Lindholm muistuttaa.

Lindholm kertoo, että päivän viimeisellä EK:lla hän luuli kokeneensa rengasrikon.

– Olin varma, että meiltä meni siinä kivilouhikossa ajettaessa rengas rikki. Tunnustelin hetken aikaa, että onko rengas vielä vanteella ja siinä meni aikaa. En ottanut mitään riskiä, ja siksi aikani ei ollut kovin hyvä.

Lauantain kilpailupäivän ohjelmassa on samat neljä Norjan ja Ruotsin puolella ajettavaa erikoiskoetta, jotka ajettiin jo perjantaina. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on ainoastaan kahdesti ajettava Likenäsin (21,19 km) EK, joka on myös rallin päättävä Power Stage.

– Kun pätkät ajetaan toiseen kertaan, niin pitää olla tarkkana ja lukea tienpintaa hyvin. Katsotaan, miten muut lähtevät lauantaina tyrkkäämään. Meille on tärkeätä saada mahdollisimman paljon kokemusta ja kilometrejä. Kyllä mä uskon, että jos virheittä päästään, niin sijoituskin on hyvä.

Emil Lindholm uskoo erinomaiseen lopputulokseen Ruotsissa. Kuva: Timo Anis.

Tuloksia, Ruotsin MM-ralli, Torsby, tilanne 1. päivän jälkeen:
1. Elfyn Evans – Scott Martin Toyota Yaris WRC 30:43,7
2. Ott Tänak – Martin Järveoja Hyundai i20 WRC + 8,5
3. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC + 14,3
…10.Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo (WRC3) +1:45,7
11. Mads Östberg – Torstein Eriksen Citroën C3 R5 (WRC2) + 1:50,4
12. Jari Huttunen – Mikko Lukka Hyundai i20 R5 (WRC3) + 1:53,4

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

(Skoda Motorsport Suomen tiedote)

Emil Lindholm kiidätti Škodansa luokkajohtoon Ruotsin MM-rallin avauspäivänä. Kuva: Miika Wuorela.

Lindholm luokkajohdossa yötauolle Ruotsin MM-rallissa

Emil Lindholm oli päivän nimi Ruotsin MM-rallin WRC3:ssa kilpailevissa kuljettajista. Toisen polven kuljettaja kiri eroa kilpakumppaneihinsa päivän erikoiskokeilla, ja saapui yötauolle nopeimpana R5-luokan autoilla ajavista.

Neljällä erikoiskokeella Lindholm pystyi karkaamaan 7,7 sekunnin päähän kakkossijaa pitävästä Jari Huttusesta. Olosuhteet erikoiskokeilla olivat talviset, vaikka lunta ei reitiltä juurikaan löytynyt.

– Aamulla jääosuudet tuntuivat todella liukkailta. Soraakin oli heti ensimmäisen erikoiskokeen alussa, joten renkaat lämpenivät hieman liikaa ja auto vain luisui. Yhdessä rytkyssä rengas lähti vanteelta, mutta muutoin päivä oli hyvä. Tämä on vasta toinen kertani Ruotsin rallissa, joten en ole liian pettynyt, jos olen maalissa toinen tai kolmas, Lindholm jutteli.

Škoda-kuljettajilla kulki muutoinkin hienosti, sillä ongelmista sytytyksen kanssa kärsinyt Eerik Pietarinen piti päivän päätteeksi luokan viidettä sijaa. Eroa Lindholmiin oli kertynyt 38,1 sekuntia.

– Sytytysongelmat alkoivat jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta, muttei se tuota aikatappiota selitä. Nopeilla osuuksilla ne erot tulevat. Niillä ei vielä pysy kaasu pohjassa, Pietarinen selvitti.

TGS Worldwiden toisella autolla ajava Eerik Pietarinen pitää viidettä sijaa WRC3:ssa. Kuva: Miika Wuorela.

Lauantaina kilpailijat suuntaavat samoille erikoiskokeille, jotka olivat rallin ohjelmassa jo avauspäivänä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa klo 9.42 Suomen aikaa.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli