Ralli 15.06.2017

Emil Lindholm Tulevaisuuden tähti -tittelistä: “Suomen MM-ralli on ollut haaveeni pitkään”

Emil Lindholm. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpailevien nuorten kuljettajien tavoitteleman Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voitti tänään torstaina Vierumäellä toisen polven autourheilija Emil Lindholm, 20. Lindholm sai voitostaan täydellisen ajopaketin Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin JWRC-luokan Ford Fiesta R2T -autolla. Lindholmin kartanlukijana rallissa toimii kokenut Tomi Tuominen.

Tulevaisuuden tähti -kilpailuun osallistuneen nuoren tuli ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1992 tai sitä myöhemmin eli enintään 25-vuotias tämän vuoden aikana. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsuttiin erilliseen valintatilaisuuteen Vierumäelle.

Kauden aikana annettujen ajonäyttöjen ohella lisäksi Vierumäellä arvioitiin kuljettajien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista. Lindholm oli valinnastaan äärimmäisen tyytyväinen.

– Helpottunut olo. Tulossa on ensimmäinen Suomen MM-ralli, johon osallistuminen on ollut haaveenani pitkään. Tämä on hieno mahdollisuus, Lindholm muistutti.

Kahden päivän aikana kuljettajia testattiin tiiviisti.

– Kuntotesti oli tuttu, mutta tällä kertaa se tuntui yllättävän rankalta. Kysymykset olivat kiperiä ja eilen keskiviikkona nuottikokeessa käytettävä tie oli todella hieno ja haastava laittaa paperille.

– Tulevaisuuden tähti -titteli tuo meille Suomen MM-ralliin omat haasteensa ja mausteensa. Rallin media-arvo on suuri ja se on minulle kova juttu. Tästä lähdetään seuraavaksi Puolan MM-ralliin hyvillä mielin, Lindholm totesi tyytyväisenä.

Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailu juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin AKK Sports Oy perusti lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Tulevaisuuden tähdet:

2014 Teemu Suninen
2015 Jari Huttunen
2016 Juuso Nordgren
2017 Emil Lindholm

Teksti: Marko Mäkinen

Emil Lindholm on rallin Tulevaisuuden Tähti 2017

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli