Motocross 09.06.2017

EM-taistoihin palaava Sihvonen: “Mestaruuden menettäminen harmitti enemmän kuin mikään ikinä!”

Miro Sihvonen. Kuva: Nita Korhonen

Motocrossin EMX250-luokkaa kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen johtanut Miro Sihvonen loukkaantui Saksan mestaruussarjan kilpailussa viisi viikkoa sitten. Samalla hän sai heittää hyvästit Euroopan mestaruudelle. Nyt nuorukainen tekee kuitenkin paluun tositoimiin, kun EM-kausi jatkuu viikonloppuna Venäjällä.

Suomen Miro Sihvonen teki huhtikuussa historiaa voittamalla Hollannissa motocrossin EM-sarjan EMX250-luokan molemmat erät erittäin kovassa seurassa. 18-vuotias nuorukainen johti EM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen ja hänen tuloksensa noteerattiin isosti jopa Suomen valtamedioissa. Mutta sitten kaikki muuttui. Sihvosen olkapää lähti sijoiltaan Saksan mestaruussarjan kilpailussa. Unelma Euroopan mestaruudesta oli pyyhitty hetkessä pois.

– Harmitti kyllä enemmän kuin mikään ikinä! Mutta kyllä siihen ajatukseen ollaan jo totuttu, että mestaruus meni, Sihvonen toteaa nyt viisi viikkoa loukkaantumisen jälkeen.

Tänä viikonloppuna Diga KTM -tiimin väreissä kisaava suomalainen tekee paluun pyörän sarviin, kun EM-sarja jatkuu Venäjän Orlyonokin radalla.

– Kondis on paranemaan päin, mutta ollaan kaukana sataprosenttisesta, joten ei lähetä tekemään mitään urotekoja. Olkapäähän ei onneksi enää satu ja yritetään nyt kuitenkin vielä kolmen joukkoon.

Tällä hetkellä Sihvonen on EM-pisteissä seitsemäntenä. Sarjaa johtaa Morgan Lesiardo 50 pisteen erolla suomalaiseen.

EMX250-luokan ensimmäinen erä starttaa lauantaina klo 17:50 Suomen aikaa ja toinen erä sunnuntaina klo 11:25.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

18-vuotias Miro Sihvonen soitatti Maamme-laulua Hollannissa kahdesti

Sihvonen itseluottamusta uhkuen kauden toiseen EM-osakilpailuun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross