Supermoto 16.06.2016

EM-sarjan kisaajalta jalka poikki ja pyörä varkaille

Aaro Harvian kesäkuu ei ole mennyt aivan putkeen. Kuva: Supermotopics

Viime viikot eivät aivan ole olleet supermoton EM-sarjassa kisanneen Aaro Harvian parhaita. Ensin mies mursi reisiluunsa ja sitten hänen moottoripyöränsä varastettiin. Nyt edessä on myös lykkäys armeijan harmaista.

Supermoton EM-sarjassa tällä kaudella kisannut Aaro Harvia otti osaa myös Imatralla kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettuun Supermoton SM-kisaan. Sunnuntaina kilpailua edeltävissä harjoituksissa hän kuitenkin kaatui kohtalokkain seurauksin. Sekä SM- että EM-sarjat ovat tämän kauden osalta paketissa.

– Niin sanotulla hyppy-pattisuoralla kaaduin. Maa oli siinä kohtaa niin pehmeää, että en saanut kunnon vauhteja hyppyyn ja jäi tupla vajaaksi, sen jälkeen pyörä heitti vasemmalle puolelle ja tulin seuraavaan vastapattiin, josta lähdin tangon yli pää edellä maahan. Heti perään pyörä sitten kaatui jalan päälle ja tiesin että nyt kävi huonosti, vaikka loppuun asti toivoinkin kyseessä olevan vain puujalka, Harvia kertaa kesäkuun neljännen päivän tapahtumia.

Aaro Harvialta murtui kauden toisen Supermoton SM-osakilpailun harjoituksissa reisiluu.

Aaro Harvialta murtui kauden toisen Supermoton SM-osakilpailun harjoituksissa reisiluu.

Ambulanssissa Harvia sai vahvistuksen, että reisiluu oli katkennut.

– Siinä kun näin, että se luu pullottaa ilkeästi, tiesin, että katkihan se oli.

Lääkärin välitön tuomio oli, että 4-6 kuukautta menee ennen kuin Harvian jalka olisi entisensä ja hän pääsisi takaisin pyörän päälle. Jalassa ei ole kipsiä, vaan se on laitettu ruuveilla kasaan.

– Nyt täytyy vain kuntouttaa jalkaa hyvin ja liikutella paljon. Onhan se tosi kipeä, mutta periaatteessa sillä voisi kävellä jo heti kun pystyy, painoa voi pikkuhiljaa alkaa varaamaan. Aluksi tarvitsin apua aina penkille ja sänkyyn mennessä ja noustessa pois ja unta ei kipujen takia meinannut saada. Nyt, lähes kaksi viikkoa tapahtuneesta, voin jo itse hoitaa oikeastaan kaikki asiat, enkä tarvitse apua, paitsi kun menen esimerkiksi autoon, polvi on niin turvonnut, ettei se taivu oikeastaan yhtään.

Loukkaantuminen ja sen myötä kesken jäänyt kausi on harmillista, sillä Harvian kisaaminen alkoi EM-sarjan osalta Espanjan Jerezissä varsin lupaavasti.

– Mitään suurta en minä tai tiimi odottanutkaan aluksi, mutta Jerezistä jäi hyvä mieli vaikka tosin kaaduinkin viisi kertaa viikonlopun aikana. Taisi olla alkujännitystä. Olin totaalin 13s. Seuraavat karkelot oli myös Espanjassa, Albaidassa. Harjoitukset, aika-ajo ja ensimmäinen erä meni aivan penkin alle, mutta toinen erä oli hyvä, tosin olin totaalissa vasta sijalla 15. SM-sarja avauksessa Viron Tabasalussa olin totaalin 10s, ei voi oikein olla tyytyväinen siihen. Imatralle lähdettiin parantamaan sijoitusta, mutta se jäi lyhyeen.

Harvian suunnitelmat ensi kauden suhteen ovat vielä auki. Kuva: Supermotopics

Harvian suunnitelmat ensi kauden suhteen ovat vielä auki. Kuva: Supermotopics

Toipumisaikaa on varjostanut myös pyörävarkaus, joka tapahtui 13.6. noin klo 2:50 yöllä Keljonkankaalla Jyväskylässä. Hallin sisällä ollut vuoden 2014 Yamaha YZ 450F lähti pitkäkyntisten mukaan.

– Pyörä tosiaan varastettiin meidän tallilta, se ei ollut Aprilia millä tällä kaudella ajoin, mutta Yamaha millä kisasin viime vuonna. Toivottavasti se löytyy, Harvia miettii.

Miehen suunnitelmat muuttuivat nyt paitsi kilpailemisen myös arkielämän osalta pitkän toipumisajan myötä.

– Armeijaan piti lähteä 4.7., mutta se jää kyllä välistä. Nyt keskitytään jalan kuntoon saamiseen ja mietitään myöhemmin tulevaisuutta. Tiimin kanssa keskustellaan kesän jälkeen mahdollisesta ensi kaudesta, ja täytyy itsekin miettiä mitä haluaa. Supermotoa kuitenkin tarkoitus olisi jatkaa, mutta muuten on auki suunnitelmat, että ajaisiko sitä EM- vai SM-sarjaa vai jotain muuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto