Ralli 24.05.2019

EM-sarjan Asturias-rallissa vain kaksi suomalaisparia

Pentti Veikkanen ja Timo Jaakkola olivat kuukausi sitten Tsekissä koko porukan neljänneksi nopein pari. Kuva: Kari Alatalo

Historicien EM-rallisarjan kolmas osakisa alkaa tänään Praviassa Bilboan kaupungin suunnalla luoteis-Espanjassa. Paljon suomalaiskuljettajia keränneen Tsekin osakisan jälkeen kuukausi sitten Espanjaan ei lähtenyt kuin kaksi paria; Klaus Wilkman-Hanna Valonen sekä Pentti Veikkanen-Timo Jaakkola.

Kilpailijoilla on tänään perjantaina ohjelmassa Espanjan aikaa noin klo 14.30 alkaen neljä erikoiskoetta ja yhteensä noin 50 ek-kilometriä. Huomenna lauantaina ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 85 km. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 18:n jälkeen.

Sekä Wilkman Triumph TR8:lla että Veikkanen Porsche 911 SC:llä ajavat kategoriassa 3. EM-sarjan pistetaulukossa Wilkman on kahden kisan jälkeen neljäntenä ja pisteen perässä viidentenä on Veikkanen. Kumpikin on keskeyttänyt toisen näistä kisoista. Veikkanen keskeytti tekniseen vikaan avauskisassa Espanjassa ja Wilkman jäi voimansiirto-ongelmien vuoksi reitille Tsekin kisassa.

Kategorian pistejohdossa on iittalalainen Esa Peltonen Starletillaan. Tosin vain yhden pisteen erolla Opel Kadett GT/E:llä ajavaa unkarilaiseen Zsolt Kalapacsiin, mutta hänkään ei ole ilmoittautuneiden listalla. Pisteissä kolmantena, vain viisi pistettä Peltosen takana oleva saksalainen Karl Wagner sen sijaan listalta löytyy Triumph TR8:lla. Wagner on vahva suosikki kategoriavoittajaksi, toivottavasti suomalaiskuljettajat onnistuvat pistämään miehelle kampoihin.

Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan yhdeksästä kisasta kuuden parhaan tulos.

Espanjan jälkeen seuraava osakisa ajetaan juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Belgian Ypres-rallin merkeissä.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli