Rata-ajo 29.09.2019

Elias Seppänen tripla-voittoon Sepangissa

Seppänen ajaa kaudella 2019 sekä F4 South East Asia -sarjassa että Suomen kansallisessa F4-sarjassa, Formula Academy Finlandissa. Kuva: Meritus GP

Malesiassa Sepangin F1-radalla ajettiin viikonloppuna FIA Aasian Formula 4 -sarjan kahdeksas kilpailuviikonloppu.

Tammelalainen Elias Seppänen oli hurjassa vauhdissa koko viikonlopun ajan. Aika-ajoissa Seppänen ajoi paalupaikalle. Myös Seppäsen toiseksi paras aika oli muita kilpailijoita parempi ja näin hän pääsi starttaamaan paalulta ensimmäiseen sekä neljänteen kilpailuun.

Kisalähtöjä ajettiin viikonlopun aikana kaiken kaikkiaan neljä, joista Seppänen ajoi kolmesti voittoon ja kellotti kaikissa kilpailuissa nopeimman kierrosajan.

– Täysin vastoinkäymisiltä ei viikonlopulta kuitenkaan selvitty. Mahdollisuus napata neljäs voitto oli lähellä. Yritin ohittaa edessä olevan Lucca Allenin, mutta ohitusyrityksessä etusiipi osui Allenin renkaaseen ja Allenin takarengas puhkesi. Hän joutui keskeyttämään kisan ja sain tästä rangaistukseksi hylyn kolmannesta kisasta, kertoo melkein täydelliseen viikonloppuun yltänyt Seppänen.

Elias Seppänen on varmistanut jo voittonsa FIA South East Asia Formula 4-sarjan rookie-sarjassa ja johtaa koko sarjaa. Sarjasta on vielä ajamatta kaksi kilpailuviikonloppua.

Teksti: Elias Seppäsen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo