Rata-ajo 25.11.2019

Elias Seppänen pokkasi useita palkintosijoja Sepangissa – Kuumuus ei pysäyttänyt nuorta suomalaista

Elias Seppänen napsi useita palkintosijoja. Kuva: Elias Seppäsen tiedotus.

Malesiassa Sepangin radalla ajettiin rata-autoilun FIA F4 South East Asia -sarjan yhdeksäs osakilpailu. Viikonloppuna ajettiin yli 30 asteen lämpötilassa neljä kilpailua, joista Elias Seppänen ajoi voittoon kerran, kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi.

Tammelalainen Seppänen, 16 aloitti viikonlopun vahvasti ajaen sekä ensimmäisessä että toisessa aika-ajossa paalulle. Ensimmäisen kilpailun lähdössä Seppänen tippui yhden sijan ja ajoi ruutulipulle toisena.

Toiseen ja kolmanteen kilpailuun lähdettiin käänteisessä lähtöjärjestyksessä. Seppänen lähti kilpailuihin joukon perältä, mutta onnistuneiden starttien ansiosta pääsi nousemaan kärkeen heti kilpailujen alussa. Näin loppusijoitukset olivat toinen ja kolmas.

Viimeiseen kilpailuun Seppänen starttasi paalulta. Kilpailussa toisena startanneen Lucca Allenin kanssa voitosta kamppailu oli kovaa vääntöä loppuun asti. Seppänen pääsi kuittaamaan kuitenkin voiton itselleen.

– Viikonloppu ajettiin kuumissa olosuhteissa. Se ei suuremmin itseäni haitannut, mutta renkaiden ja teknisen puolen kanssa oli ongelmia. Niiltä ei voitu välttyä toisessa ja kolmannessa kilpailussa, mutta onneksi vauhti löytyi taas viimeiseen kisaan, kertoo Seppänen.

FIA South East Asia F4- sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan Sepangissa 13.-15.12.

Teksti: Elias Seppäsen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo