Crosskart 09.03.2020

Elias Kalliokoski mestariksi FinRX Winter SM-sarjassa

Elias Kalliokoski taisi leudon talven metkut. Kuva: Katri Heikkinen.

Kahdessa luokassa ajava Elias Kalliokoski, 12, urakoi mestariksi Raaheen päättyneessä crosskartin FinRX Winter SM-sarjassa. Kalliokoski voitti 125-kuutioisten cup-mestaruuden ja oli Xtrem Junior -luokassa neljäs. Sarjassa ajettiin kolme osakilpailua. Alahärmäläinen otti voitot kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta ja oli päätöskilpailussa toinen.

FinRX Winter SM-sarja alkoi Joensuussa helmikuun alussa, kilpailu kuului osana valtakunnalliseen SM-viikkoon. Ansaittua huomiota saaneessa kilpailussa Kalliokoski oli jokaisella kolmella kierroksella “piikkiluokan” nopein, ja lähti kotimatkalle täyden pistepotin kanssa. Xtrem Junioreissa tuloksena oli neljäs sija.

– Hyvinhän siellä meni. Joensuun raviradalle tehty reitti oli aika kapea. Se tuntui sopivan minulle eikä ajossa tullut virheitä, Kalliokoski muistelee helmikuista voittoaan.

Sarja oli vaarassa päättyä avausosakilpailun jälkeen, Siikajoen ja Raahen osakilpailut jouduttiin perumaan sääolosuhteiden pakosta. Kelin muuttuessa talvisemmaksi saatiin Raahen kaksipäiväinen kilpailu kuitenkin ajettua uutena ajankohtana. Kiilun moottoriradalle ja sen ympäristöön jäädytetyllä reitillä oli pituutta puolitoista kilometriä.

Kalliokoski aloitti lauantain reilulla, lähes neljän sekunnin pohja-ajalla. Toisella kierroksella oli tiukempaa, voitto heltisi sekunnin erolla. Kolmas kierros ei mennyt nappiin, Kalliokoski jäi viidenneksi, mutta oli päivän voittaja kolmen pisteen erolla Aleksi Kiikalaan.

– Viimeisellä kierroksella otin lähtöpään mutkat liian ahneesti. Eturengas haukkasi sisäpenkkaan ja pyörähdin. Sain pidettyä auton käynnissä, mutta aika oli kehno.

Sunnuntaina Kalliokosken laittoi ahtaalle seurakaveri, myös AL-Härmää edustava Miko Vähälummukka. Ensimmäinen erä meni sekunnin erolla Vähälummukalle, toisessa ero pysyi ennallaan, mutta väliin punnersi Aleksi Kiikala. Kalliokoski oli tässä vaiheessa yhteistuloksissa toisena, sarjan kannalta hyvissä asemissa. Kauden viimeiseen kierrokseen oli ladattu paljon. Voitto ei ollut välttämätön, mutta hyvä tulos olisi tultava. Kierros meni kuin siivillä, Kalliokoski kesti paineet ja tykitti voittoon puolen sekunnin erolla Kiikalaan.

Xtrem Junioreissa Kalliokoski nosti vauhtiaan Raahessa, ja ajoi molemmissa osakilpailussa kolmanneksi, sarjassa lopputuloksena oli neljäs sija.

– Raahen rata oli tosi hyvä ja haastava. Viimeisellä kierroksella suunnitelmana oli vain ajaa varmasti ja päästä podiumille, sillä varmistuisi mestaruus. Taisi vähän mitalin kiiltoa olla silmissä. Se auttoi saamaan hyvän keskittymisen päälle. Paljon kiitoksia kaikille yhteistyökumppaneille ja koko tiimille, myös isälle ja äidille sekä Raaheen kannustamaan tulleille mummalle, paapalle ja Nikolle ja Teresalle.

Mestaruus oli Kalliokosken ensimmäinen ja antoi hyvän pohjan lähteä parantamaan kesäsarjan toista sijaa. FinRX-kesäkaudella ajetaan viisi osakilpailua. Sarja alkaa Joensuussa toukokuussa ja päättyy elokuussa Vilppulaan.

Elias Kalliokoskella oli syytä riemuun. Kuva: Toni Lönnroos.

Lopputulokset FinRX Winter SM 125cc

1) Elias Kalliokoski 87p
2) Miko Vähälummukka 80p
3) Niko Pasula 71p

Teksti: Kalliokoski Racingin viestintä, Toni Lönnroos.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart