Karting 08.07.2019

Eiristölle vihdoin voitto KZ2-luokassa

Kaisa Eiristöllä oli omaa ohjelmaansa, mutta myös voitto kotiinviemisenä. Kuva: Kaisa Eiristö -tiedotus.

Kartingin SM-sarja jatkui Vihdin jälkeen Vantaan radalla viime viikolla. Kaisa Eiristö juhli viimeisen kierroksen tapahtumien ansiosta yhtä voittoa.

Torstaina ja perjantaina ajettiin harjoituksia, joissa Eiristö oli hyvässä vauhdissa. Lauantain kilpailupäivä alkoi aika-ajoilla, joissa hän oli kolmanneksi nopein. Ensimmäisessä erässä Eiristö sijoittui toiseksi. Kakkoserässä sade oli kastellut radan, mutta Eiristö ajoi jälleen maaliin toisena.

Ensimmäiseen finaaliin Eiristö lähti vielä sadepyörillä märälle radalle toisesta lähtöruudusta. Finaalissa hän oli toisena, mutta teki ajovirheen ja ajautui nurmikon kautta rengasvalliin. Eiristö sai autonsa nopeasti takaisin radalle ja vielä työnnettyä käyntiin. Kärki oli kuitenkin siinä vaiheessa päässyt jo karkuun. Maaliin Eiristö ajoi seitsemäntenä.

– Todella harmillinen ajovirhe hyvältä sijalta, mutta ei auttanut kuin keskittyä seuraavaan finaaliin, Eiristö kertasi.

Ensimmäisen finaalin kärkikolmikon muodostivat Arto Ojaranta, Oskari Kurki-Suonio ja Hannes Tammpere.

Toiseen finaaliin aurinko vihdoin kuivasi radan, ja Eiristön lähtöruutu oli ensimmäisen finaalin mukaan seitsemän. Koko finaali oli tiukkaa kilvanajoa ja hyviä ohituksia nähtiin paljon. Hetken näytti jo siltä, että podiumpaikat karkaisivat Eiristöltä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä hän oli kolmantena. Toiseksi viimeisessä mutkassa Eiristön kilpakumppanit hänen edessään kuitenkin kolaroivat ja Eiristö ajoi ruutulipulle ensimmäisenä.

– Viikonloppu oli vauhdillisesti todella hyvä, muutamia omia virheitä lukuun ottamatta. Taas sen kyllä näki, että loppuun asti pitää ajaa täysillä eikä saa luovuttaa. Ensimmäinen voitto vihdoin KZ2-luokassa!

Toisessa finaalissa kakkoseksi ajoi Kurki-Suonio ja kolmanneksi Ojaranta.

1. Kaisa Eiristö (kesk.), 2. Oskari Kurki-Suonio (vas) ja 3. Arto Ojaranta muodostivat toisen finaalin kärkikolmikon. Kuva: Kaisa Eiristö -tiedotus.

Eiristön kausi jatkuu 13. heinäkuuta Viron mestaruussarjan seuraavalla osakilpailulla Raplassa.

Tulokset

Teksti: Kaisa Eiristö -tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting