Karting 04.08.2019

Eiristölle keskeytys ja kakkossija Viron mestaruussarjassa

Kaisa Eiristö onnistui lauantaina. Kuva: Kaisa Eiristö Racing.

Kaisa Eiristön kilpaileminen kartingin Viron mestaruussarjassa jatkui Käinän radalla kahdella osakilpailulla. Eiristö keskeytti perjantain finaalin, mutta ajoi lauantaina toiseksi.

Eiristö on kärsinyt epäonnesta Viron mestaruussarjassa, joten hän lähti Käinään hakemaan hyvää onnistumista. Keskiviikkona ja torstaina ajettiin harjoituksia, joissa Eiristön vauhti oli vielä vähän hukassa.

Perjantaina oli luvassa ensimmäinen kilpailupäivä. Aika-ajossa Eiristö sai kellotettua oman parhaan aikansa viikonlopulle, mutta se riitti vasta viidenteen sijaan. Erissä Eiristö ajoi maaliin sijoilla kuusi ja viisi, mutta finaali päättyi keskeytykseen.

– Lähdöissä oli isoja hankaluuksia, koska jouduin starttaamaan radan likaiselta puolelta. Vauhtia alkoi erissä kuitenkin paremmin löytyä. Finaaliin startattiin kuudennesta ruudusta, mutta valitettavasti kilpailu päättyi meidän osalta ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. Osuin lähdössä kilpakumppanin kanssa rajusti yhteen ja autoni taka-akseli meni niin pahasti mutkalle, että matka jäi siihen. Todella harmillinen keskeytys, Eiristö kertoi.

Kaisa Eiristö oli aika-ajoissa viidenneksi ja kolmanneksi nopein. Kuva: Kaisa Eiristö Racing.

Lauantain kilpailu alkoi Eiristön osalta heti hienosti aika-ajojen kolmannella sijalla. Erissä hänen hyvä vauhtinsa jatkui ja Eiristö ajoi maaliin ensimmäisenä sekä kolmantena. Hyvien erien jälkeen Eiristö pääsi starttaamaan finaaliin paalulta. Lähdössä hän pääsi samantien kärkeen. Johtopaikka vaihtui kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen ja Eiristö putosi kolmanneksi. Maaliin hän ajoi toisena.

– Vihdoin saatiin Viron sarjassakin hyvä onnistuminen ja podiumsijoitus.

– Positiivista viikonlopussa oli hyvän vauhdin löytäminen, vaikka harjoituksissa ja perjantain kilpailussa alkuun olikin vähän ongelmia. Kilpailussa saatiin lähdöt onnistumaan myös hyvin ja ohituksiakin nähtiin mukavasti. Tästä on hyvä jatkaa jo SM-sarjan päätösosakilpailuun Kouvolassa lauantaina. Kouvolassa vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta SM-pronssi olisi mahdollinen.

Kaisa Eiristö nousi palkintokorokkeen toiselle korokkeelle lauantaina. Kuva: Kaisa Eiristö Racing.

Teksti: Kaisa Eiristö Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting