Karting 15.07.2019

Eiristö neljäs Viron mestaruussarjan osakilpailussa

Kaisa Eiristö kilpailu Virossa kulki ok, vaikka parempaa oli haussa. Kuva: Kaisa Eiristö -tiedotus.

Kaisa Eiristö ajoi KZ2-luokan neljänneksi, kun kartingin Viron mestaruussarjan neljäs osakilpailu järjestettiin Raplan radalla lauantaina. Aika-ajosta, starteista ja ohituspaikkojen rakentamisesta löytyi parannettavaa.

Perjantaina ajettiin harjoituksia, joissa Eiristö oli hyvässä vauhdissa.

Lauantaina oli kilpailupäivä ja koko päiväksi oli luvattu auringonpaistetta. Aika-ajossa Eiristö epäonnistui täysin ollen vasta kuudes. Aika-ajon kesto on kahdeksan minuuttia, ja Eiristö lähti radalle liian myöhään.

– En ehtinyt saada hyvää aikaa tarpeeksi nopeasti, Eiristö harmitteli.

Huonosti mennyt aika-ajo tarkoitti sitä, että erissä Eiristön pitäisi päästä nousemaan keinolla millä hyvänsä, mutta radalta löytyi harmittavan vähän ohituspaikkoja.

– Sain ensimmäisessä erässä kohtuu hyvän startin ja ajoin maaliin neljäntenä. Nopein kierrosaika kirjattiin myös omiin nimiin. Toisessa erässä tuli surkea lähtö ja sateen kastelema takamutka aiheutti ongelmia. Olin maalissa vasta seitsemäs.

Finaaliin Eiristö lähti erien jälkeen ruudusta kuusi. Hän otti hyvän lähdön ja nousi heti neljänneksi. Eiristö ei kuitenkaan meinannut millään löytää ohituspaikkaa edessä olleesta kuljettajasta ja takaakin tultiin jo ohi. Finaalin lopussa hän sai vihdoin tehtyä ohituksen ja ajoi maaliin neljäntenä. Finaalin lopussa moottorin kanssa alkaneet ongelmat verottivat Eiristön vauhtia harmillisesti.

– Ei ihan se tulos, mitä lähdettiin hakemaan. Positiivista on kuitenkin hyvä vauhti, joka löydettiin nopeasti. Lähdöissä pitää vielä enemmän olla hereillä ja ohituksissa tarvitaan lisää rohkeutta.

Kaisa Eiristö kilpailee sekä Suomen että Viron mestaruussarjoissa. Kuva: Kaisa Eiristö -tiedotus.

Eiristön kausi jatkuu kartingin SM-sarjan merkeissä Ruuhimäen radalla 27. heinäkuuta.

Teksti: Kaisa Eiristö -tiedotus.

Tulokset

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting