Karting 12.08.2019

Eiristö finaalivoitoilla SM-hopealle

Kaisa Eiristö (kesk.) voitti kaksi finaalia kauden päätöksessä. Kuva: Kaisa Eiristön tiedotus.

Karting SM -sarjan viimeinen osakilpailu käytiin vauhdikkaalla Kouvolan radalla. Kaisa Eiristö lähti KZ2-luokan SM-mitalitaistoon sarjan nelospaikalla, mutta nousi kahdella finaalivoitollaan SM-hopealle.

KZ2-luokassa SM-mitalit olivat vielä auki ennen viimeistä osakilpailua. Eiristö oli vain kaksi pistettä virolaiskuljettaja Jakob Mattias Ojaa perässä.

Torstaina ja perjantaina ajettiin tuttuun tapaan harjoitukset.

– Kouvolan rata on mieleeni ja siellä on aina löytynyt hyvin vauhtia, Eiristö kertoi.

Lauantaina oli luvassa pitkä päivä, mikä sisälsi harjoitukset, aika-ajon, kaksi erää ja kaksi finaalia. Aamun harjoituksissa Eiristö ajoi nopeimman aikansa, mutta aika-ajossa hänellä oli ongelmia autonsa rengaspaineiden. Paras mahdollinen aika jäi saamatta, mistä huolimatta hän oli aika-ajojen kolmanneksi nopein.

Ensimmäisessä erässä Eiristö ajoi maaliin toisena ja toisessa erässä kolmantena.

– Erissä oli turha lähteä kuluttamaan ja repimään liikaa renkaita, joten ajoin varmat, hyvät sijat.

Ensimmäiseen finaaliin Eiristö pääsi starttaamaan toisesta ruudusta. Valot sammuivat ja Eiristö sai täydellisen startin. Hän nousi lähdössä keulille ja ajoi maaliin voittajana.

– SM-pisteiden kannalta voitto teki hyvää, ja sain pidettyä pahimman vastustajani Ojan takanani.

Toiseen finaaliin Eiristö starttasi ensimmäisestä ruudusta. Samalla kaavalla mentiin kuin ensimmäisessä finaalissa ja Eiristölle irtosi viikonlopusta tuplavoitto.

– Fiilis oli toisen finaalin jälkeen todella helpottunut ja onnellinen. Sain finaaleissa täydelliset onnistumiset juuri oikeaan paikaan. Täydellisen viikonlopun kruunasi SM-Hopea KZ2-luokassa!

Suomen mestaruuden otti Arto Ojaranta. SM-pronssi meni Oskari Kurki-Suoniolle.

Nyt Eiristö jää hetkeksi kilpailutauolle. Hänen kautensa jatkuu Viron mestaruussarjan viimeisellä osakilpailulla Araveten radalla 14. syyskuuta. Eiristön kauden päättää MM-kilpailu Italiassa 21-22. syyskuuta.

Kaisa Eiristö oli pitelemätön Kouvolassa. Kuva: Kaisa Eiristön tiedotus.

Tulokset

Teksti: Kaisa Eiristön tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting