Snowcross 24.02.2018

Eetu Karjalaiselle Stadion Snowcrossin suomenmestaruus

Karjalainen nettosi mukavan summan suomenmestaruudestaan. Kuva: Eetu Karjalainen tiedotus / Jari Lauri

Tänä viikonloppuna Oulussa järjestettävän Stadion Snowcrossin SM-tuloksista taisteltiin Pro-luokan osalta eilen perjantaina. Hyviä otteita snowcrossin SM-sarjassakin väläytellyt Vuokatin Eetu Karjalainen ajoi suomenmestaruuteen jättäen taakseen useita ulkomaalaisia huippunimiä.

Mistään helposta voitosta ei voida puhua, sillä Oulun Stadion Snowcross oli kovatasoisin Stadioncross-kilpailu, mitä Suomen maassa on nähty. Paikalle oli saapunut koko Euroopan Pro-luokan eliitti, kun ilmoittautumislistassa komeili 38 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Karjalaisen koko kilpailuun osallistuminen meinasi olla veitsenterällä kalusto-ongelmien vuoksi.

– Oli nämäkin kisat jäädä välistä, kun isä soitti eilen aamusta, että pakettiauton moottori levisi matkan varrelle. Siitä iso kiitos Pulkkisen Matille, joka otti töistä vapaata ja haki isät ja kelkat matkan varrelta Ouluun, huokasi Karjalainen.

Eetu Karjalainen näytti kotimaisemissaan ulkomaalaisille huipuille kaapin paikan. Kuva: Stadion Snowcross Oulu Tiedotus

Karjalainen johti lopulta koko erää loppuun asti, ja kuittasi voiton myötä 1500 euron palkintoshekin nimiinsä. Mies kiitteli vuolaasti taustavoimiaan tuesta ja toimivasta kilpakalustostaan.

– Isä oli laittanu kelkan viimesen päälle iskuun, kun lähdöt saatiin menemään melkein joka karsintaerässä nappiin, ja niistä saalistettiin maksimipisteet. Sama meininki koitettiin pitää finaalissa ja niinhän siinä pääsi käymään, että holeshotin saattelemana pysyin kärjessä koko erän maaliin saakka. Kiitos kaikille, jotka oli paikan päällä kannustamassa, kiitos! Sanaili Karjalainen voiton jälkeen.

Karjalainen jätti finaalissa selkänsä taakse kaksi ruotsalaista. Kilpailussa toiseksi sijoittui Ruotsin Balder Nääs ja kolmanneksi jätettiin sinikeltaisen lipun alla ajava John Stenberg.

Tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Eetu Karjalainen nousi snowcrossin SM-sarjan kärkipaikalle

Eetu Karjalainen voitti snowcrossin SM-sarjan Tornion osakilpailun

Eetu Karjalainen tähtää parhaaksi suomalaiseksi snowcrossin SM-sarjassa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross