Snowcross 18.02.2018

Eetu Karjalainen voitti snowcrossin SM-sarjan Tornion osakilpailun

Eetu Karjalainen. Kuva: Nita Korhonen

Snowcrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin Tornion Torandassa. Pro-luokassa nähtiin mieletöntä taistelua kärkisijoista, kun mitalisijat ratkesivat vasta loppuhetkillä.

Ensimmäisessä finaalierässä parasta vauhtia piti Eetu Karjalainen, joka otti alkukierroksilla kärkipaikan upealla ohituksellaan Juuso Loukosta. Karjalaisen toinen finaalierä ei alkanut yhtä ruusuisesti, mutta mies teki loistavaa nousua kohti kärkeä, ja lopulta hän ehti erän toiseksi. Toisen erän voittanut Jussi Honka oli ensimmäisessä erässä viides, joten hän jäi kokonaiskilpailussa toiseksi. Voittajaksi kruunattiin Karjalainen. Mikko Osmo oli molemmassa erässä kolmanneksi paras, ja hän oli myös loppusijoituksissa kolmas.

– Mahtava fiilis jäi! Syksyllä en olisi uskonut, että näin pääsisi käymään, kun olin jo lopettamassa koko lajin suhteen, paljasti Karjalainen.

– Kelkkani pelasi mainiosti, joten mikäs siinä? Annoin mennä vaan, Karjalainen jatkoi.

Karjalaisen kauden avaus ei ollut vielä nappisuoritus, mutta Torniossa kaikki sujui paremmin.

– Täällä oli vähä pitempi rata, ja pääsin hyvin ajolinjojen kanssa järkiinsä. Vaikka toisessa erässä oli vaikeuksia, niin lopulta ne linjat alkoivat löytyä.

Toiseksi tullut Honka on ajanut viimeksi SM-kisoissa vuonna 2011, joten ansioituneen konkarin paluu kilparadoilla sujui paremmin kuin hyvin.

– Uskomaton fiilis, lähdin vain pitämään hauskaa. Olen ajanut viimeksi SM-sarjaa vuonna 2011, ja minä lopetin aktiiviurani vuonna 2012 loukkaantumisten takia. Olen kuitenkin ollut tiiviisti mukana lajin parissa, Honka kertoi.

Ensimmäisen finaalierän Holeshot eli paras lähtö meni Pieti Puhakalle. Toisen erän Holeshotin otti puolestaan Juuso Loukko.

Muller vei Pro Lite -luokan voiton

Pro Lite -luokassa oli norjalaisjuhlat, kun Martin Mjelde Muller nousi korkeimmalle korokkeelle. Muller voitti ensimmäisen finaalierän, mutta jäi toisessa erässä kuudenneksi heikon lähdön myötä. Mies saalisti 36 pistettä, ja se lopulta riitti voittoon. Toiseksi tullut Lasse Ruotsalainen jäi Mullerista kolme pistettä. Toisen finaalierän voittanut Juho Virmakoski epäonnistui ensimmäisessä erässä, mutta toisen erän huima ajo toi miehelle kuitenkin mitalisijan.

Kolmannessa SM-luokassa – eli Junior 14-16 -luokassa – oli ruotsalaishallintaa, kun William Svensson voitti molemmat finaalierät näytöstyyliin, mutta voittoa se ei tuonut: Svensson otti nimittäin toisessa finaalierässä varaslähdön, minkä vuoksi hänen eräsijoituksensa tippui kuudenneksi. Svensson jäi lopulta kokonaispisteissä toiseksi, ja voittajaksi selviytyi Miika Lammi, joka nappasi eräsijat 3 ja 2. Pronssia otti Matti Reinikainen.

Lauantaina taisteltiin voitosta myös naisissa, 11-14-vuotiaissa ja 7-11-vuotiaissa. Naisissa voiton vei Linn Sjöberg, joka voitti molemmat finaalierät. Sjöberg teki samanlaisen tempun kauden avauskisassakin, joten hänen koko kauden pistesaldonsa on tasan 100. Naisissa hopea meni Marika Lönnvikille ja pronssi Taru Kylmälälle.

Junior 11-14 -luokan voitto matkasi Norjaan, kun Jan Even Romsdal vei molemmat finaalierät ja nappasi 50 sarjapistettä. Toiseksi ylsi Oskari Laamanen ja kolmanneksi Jesse Mattsson.

Junior 7-11 -luokan voittoon ajoi Veeti Loukko. Kakkossijan nappasi Luka Tukiainen ja kolmossijan Elias Eriksson.

Teksti: Toni Rajamäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross