Snowcross 27.01.2018

Eetu Karjalainen tähtää parhaaksi suomalaiseksi snowcrossin SM-sarjassa

Eetu Karjalainen ajoi kokonaistuloksissa neljänneksi Pro-luokassa. Kuva: Kristiina Vaalasmaa

Viime kaudella toiseksi snowcrossin SM-sarjan Pro-luokassa yltänyt Eetu Karjalainen sijoittui kokonaistuloksissa neljänneksi sarjan avauskilpailussa Seinäjoella viime viikonloppuna. Karjalaisen kilpaura oli jo loppua viime kauteen, mutta mies sai syksyllä tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

23-vuotias oululainen on aloittanut snowcross-kilpauransa 10-vuotiaana. Viime kauden jälkeen lopettaminen oli jo lähellä, kunnes ohittamaton tarjous veti miehen takaisin moottorikelkan kyytiin.

– Minun piti tavallaan lopettaa viime kauden jälkeen. Syksyllä tuli sitten soitto Arctic Catilta että minulla olisi mahdollisuus ajaa, saisin heiltä kelkan kilpakaudeksi. Mietin, että eihän tässä ole vielä välivuottakaan pidetty, niin samahan se on ajaa. Olen sumplinut sillä tavalla, että ajan tämän SM-sarjan, en ole mitään Ruotsin kilpailuja kiertänyt. Otan vähän rennommin tämän kauden, valaisee Karjalainen paluutaan kilparadoille.

Seinäjoen avausviikonloppu sujui mieheltä hyvin, ja hän oli tuloksissa toiseksi parhaana suomalaisena sijoittuen kokonaistuloksissa neljänneksi. Miehen tähtäimenä on kuluvan kauden lopuksi heiluttaa siniristilippua niin korkealla kuin mahdollista.

– Sarjassa on tällä hetkellä todella paljon kovia kuskeja, varsinkin länsimaista nuo Ruotsin pojat. En anna kuitenkaan itselleni lupaa alisuorittaa, ei varmasti pää kestäisi sellaista. Totta kai yritän tehdä parhaan suoritukseni, katsotaan mihin paukut riittävät.  Viime kaudella irtosi SM-hopea, toivottavasti tällä kaudella sijoitutaan ainakin parhaana suomalaisena, pohtii Karjalainen.

Eetu Karjalainen on asettanut tähtäimen korkealle tälle kaudelle. Kuva: Nita Korhonen

Team Arctic Catin kuljettajana ajava Karjalainen ei viime kesällä ottanut kuntoilusta suurempia paineita, kun oletti snowcross-uran olevan jo mennyttä elämää.

– Kyllä treenaaminen totta kai vaikuttaa tuloksiin. Esimerkiksi Stenberg ja Harr ovat todella kovassa kunnossa tällä hetkellä. Itselläni kesä meni niin, etten ollut asettanut itselleni mitään tavoitteita. Urheilin vain omaksi ilokseni, ajoin maastopyörällä enduroa SM-sarjassa kilpaa. Polku- ja crossipyöräilyllä tulee pidettyä fyysistä kuntoa yllä, mutta tänä vuonna ei kuntoilun suhteen ole ollut mitään viikkokalenteria, Karjalainen toteaa.

Vuokatista kotoisin oleva Karjalainen ei ole vielä miettinyt tulevaisuutta, tai mahdollisen kilpauran jatkumista vielä tämänkin kauden jälkeen.

– Tulevaisuudesta en osaa vielä sanoa mitään. Ennen tätäkin kautta minulla oli jo hanskat tiskissä, mutta täällä sitä ollaan taas kiertämässä. Huipulle pääseminen vaatii aina totaalista omistautumista lajille. Itselläni on viimeinen vuosi koneautomaatioinsinöörin opinnoissa jäljellä, ja teen opinnäytetyötä parhaillaan. Saisi nyt ainakin sen alta pois niin sen jälkeen voi aueta taas uusia ovia, mies suunnittelee.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross