Enduro 02.06.2016

Eero Remes voittamattomana MM-kotikisaan Heinolaan

Eero Remes on tällä kaudella ainoa enduron MM-sarjan aikuisten sarjassa kisaava suomalainen. Kuva: TM

Ensi viikolla Heinolassa ajettava Enduron MM-osakilpailuun lähdetään suomalaisittain erittäin mielenkiintoisesta tilanteesta, kun E1-luokassa ajava Eero Remes on ollut toistaiseksi tällä kaudella voittamaton. Marokossa, Portugalissa ja Kreikassa ajetut kisat ovat olleet Remeksen suvereenia näytöstä ja hän on vienyt nimiinsä kaikki kuusi kilpailupäivää.

Edellisen kerran Heinolassa ajettiin MM-tasolla kaksi vuotta sitten, jolloin Remes voitti E1-luokan ensimmäisen kisapäivän ja sijoittui toisena kisapäivänä toiseksi. Olosuhteet ovat siis Remekselle tutut ja varmaan on, että Suomessa Remes haluaa pysyä voittojen tiellä. Ensimmäinen naisten MM-osakilpailu tällä kaudella ajetaan Heinolassa.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto keskittyy naisten hallitsevaan Euroopan mestariin, 22-vuotiaaseen Sanna Kärkkäiseen, joka tekee Heinolassa MM-debyyttinsä. Kärkkäisen valmistautuminen ei ole sujunut täysin ongelmitta, koska helmikuun SM-avauksessa murtui kantaluu. Tavoitteeksi Kärkkäinen on ilmoittanut sijoittumisen viiden joukkoon MM-sarjassa, joten jo Heinolan MM-debyytissä on tavoitteena mennä kovaa. Heinolan Komostenkylän moottoriurheilukeskukseen odotetaan viikonlopun aikana kymmentä tuhatta moottoriurheilun ystävää. Tällä kertaa Komostenkylä toimii entistä tiiviimmin kisakeskuksena, kun moottoriurheilukeskuksen ympäristössä ajetaan kaksi erikoiskoetta ja sieltä löytyy myös varikko, jossa yleisö pääsee jälleen läheltä seuraamaan hektisiä varikkotoimintoja.

FIM Enduro GP of Finland Heinolassa 10.-12.6.

Teksti Ossi Arvela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro