Enduro 26.03.2017

Eero Remeksestä Päitsin kuningas

Eero Remes voitti luokkansa molemmat osakilpailut Päitsillä. Kuva: Milla Vahtila

Eero Remes hallitsi suveneeristi viikonlopun Päitsiä. Tuplamaailmanmestari otti ensimmäisen kiinnityksensä Päijänne-kilpeen ja voitti oman MM-luokkansa osakilpailun niin lauantaina kuin sunnuntaina.

– Oli vaikea kilpailu, mutta tosi kivaa! Täytyy kyllä miettiä kahdesti ennen kuin lupaudun osallistumaan uudestaan Päitsille, Remes kommentoi naureskellen kilpailun jälkeen.

Suomalaiset täyttivät odotukset ja ottivat kolmoisvoiton Päijänteen ympäriajon kokonaiskilpailusta. Remeksen perään toiseksi ajoi viime vuoden voittaja Antti Hellsten, joka ei siten päässyt vielä nappaamaan himoitsemaansa kolmatta kiinnitystä Päijänne-kilpeen.

Kolmanneksi ylsi Eemil Pohjola.

– Oli nousujohteinen viikonloppu, mutta kilven saaminen menee toiseen kertaan, Hellsten toteaa.

– Mutta oli hieno viikonloppu ja tuli kaksi MM-osakilpailuvoittoa. Ulkomaalaisetkin saivat tänään juonesta kiinni, ja oli kiva ajaa heidän kanssaan.

Kokonaiskilpailun tulokset ovat muilta osin vielä vahvistamatta, mutta ulkomaalaiset nostivat selkeästi vauhtiaan sunnuntaina ja tarjosivat suomalaisille hyvän kilpailuvastuksen, kun he alkoivat tottua olosuhteisiin ja nastarenkaisiin.

Suomalaiset ottivat kuitenkin kotiin koko potin eli voitot kaikista MM-luokista niin lauantailta kuin sunnuntailta. Maamme-laulu raikasi siis Malmilla palkintojen jaossa kahdeksan kertaa.

Sunnuntain MM-osakilpailun tulokset (luokat EGP ja E2):

EGP:
1. Antti Hellsten
2. Steve Holcombe GBR 00:38,53
3. Matthew Phillips AUS 00:59,62

E2:
1. Eero Remes
2. Josep Garcia 02:54,67
3. Henric Stigell 03:10,98

EJ:
1. Eemil Pohjola
2. Davide Soreca 04:48,51
3. Henry Olenius 04:53,83

EYJ:
1. Hermanni Haljala
2. Emil Jonsson 01:24,46
3. Antti Ahtila 01:53,04

Kilpailun tulokset

Teksti: Päijänteen ympäriajon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro