Ralli 09.01.2018

Eerik Pietarinen Škodalla Ralli SM -sarjaan

Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen siirtyvät Ralli SM-sarjan pääluokkaan alkavalla kaudella. Kuva: Veho Tiedotus

Viime kaudella rallin Suomen mestaruussarjassa vauhdillaan säväyttänyt 24-vuotias Eerik Pietarinen jahtaa alkavalla kaudella menestystä sarjan pääluokassa TGS-tiimin ŠKODA Fabia R5 -autolla. Nuorta lupausta ajattavan Toni Gardemeisterin luotsaaman tiimin uutena yhteistyökumppanina aloittaa Suomen suurimpiin ŠKODA-jälleenmyyjiin kuuluva Veho.

Autourheilu on Suomessa kovassa nosteessa. Rallin MM-sarjan pääluokissa kilpailee lähes ennätysmäärä suomalaiskuljettajia. Sponsor Navigator -tutkimuksen mukaan Suomessa järjestettävistä urheilutapahtumista Neste Rally Finland on noussut 18-29-vuotiaiden miesten kohderyhmässä ylivoimaisesti suosituimmaksi ja rallin SM-sarjan osakilpailut kolmanneksi suosituimmiksi tapahtumiksi. Vastaavan ikäluokan naisten kohderyhmässä Neste Ralli on neljänneksi suosituin urheilutapahtuma.

TGS Worldwide teamin ja Vehon yhteistyön taustalla on rallin voimakkaasti kasvavan kiinnostuksen hyödyntäminen.

– Eerik Pietarinen sopii profiililtaan kohderyhmään, jossa haluamme ŠKODA-tunnettuuttamme kehittää. Hän on viime vuoden suorituksillaan ajanut itsensä rallia seuraavan yleisön tietoisuuteen ja tulee varmasti olemaan yksi alkavan vuoden seuratuimmista uusista kasvoista Ralli SM-sarjan pääluokassa, valottaa yhteistyön taustoja Veho henkilöautojen vähittäismyynnistä vastaava johtaja Mikko Vesala.

Moottoriurheilu kuuluu Škodan perinteisiin jo 116 vuoden ajan

– Moottoriurheilu on ollut oleellinen osa Škodan perinteitä jo 116 vuoden ajan. Näitä perinteitä tulemme jatkamaan entistä vahvemmin myös Suomessa. ŠKODA FABIA R5 kulki kaudella 2017 voitosta voittoon saavuttaen WRC2-luokan mestaruuden sekä lukuisia kansainvälisiä ja kansallisia mestaruuksia. Näillä tuloksilla ŠKODA FABIA R5 oli päättyneellä kaudella menestynein ralliauto WRC2-luokassa, toteaa Škodaa maahantuovan Helkama-Auton Myynti- ja kenttäjohtaja Kimmo Vainio.

– Kaudella 2018 ŠKODA Motorsportin tehdastiimissä ajaa kaksi suomalaista kuljettajaparia, kun nuoret suomalaiset Juuso Nordgren/Tapio Suominen sekä Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen pääsevät lunastamaan lupauksia ŠKODA Fabia R5 -autolla. Kuten tehdastiimissä, myös Suomessa Fabia R5 on hallinnut SM-ralleja ja onkin luontaista, että ŠKODA yhdessä Vehon kanssa tekee yhteistyötä Toni Gardemeisterin TGS-tiimin kanssa nuorten kuljettajien kehittymisen eteen, jatkaa Vainio.

TGS haluaa auttaa nuorta kuljettajaa eteenpäin urallaan

Urallaan yhteensä 112 MM-rallia ajanut Toni Gardemeister huolehtii yrityksensä TGS Worldwiden merkeissä Eerik Pietarisen ŠKODA Fabia R5-auton ylläpidosta ja huollosta kilpailuiden aikana. Alkava kausi on Gardemeisterin tiimille ensimmäinen täysi kausi Ralli SM-sarjassa. Kyse on samalla toiminnan laajentumisesta, sillä TGS Worldwiden toiminta MM- ja Euroopan mestaruussarjan ralleissa jatkuu kuten aikaisemminkin. Oman uransa jälkeen Gardemeister on myös auttanut useita nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin. Tätä kautta TGS Worldwide on saanut vahvan aseman ŠKODA Motorsportin luottotiiminä.

– Eerik todella säväytti viime vuoden lopulla suorituksellaan Škodamme kanssa Tampereella. On todella innostavaa saada jatkaa hänen kanssaan yhteistyötä koko kauden mittaisen uuden projektin kanssa. Samalla saamme seurata läheltä hänen kehitystään urheilijana, ja antaa oman panoksemme Eerikin ja Juhanan tulevaisuuden menestyspolun tasoittamiseksi, sanoo Toni Gardemeister.

SM2-luokan mestari vaihtaa pääluokkaan

Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen voittivat päättyneellä kaudella ensiyrittämällä SM2-luokan mestaruuden. Nyt on aika siirtyä sarjan pääluokkaan.

– Alkava kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Sarjassa on paljon kovia nimiä. Kokeneista R5-autoilla ajavista kuljettajista ennakkoon kovin kilpailu mitaleista varmaan käydään Teemu Asunmaan, Juha Salon ja Marko Männyn kesken. Meidän lisäksemme mukaan tulee pakkaa uutena kuljettajana sekoittamaan myös SM3-luokassa viime vuonna hyvin ajanut Emil Lindholm. Luonnollisesti tavoitteemme on mestaruus, mutta katsotaan nyt mitä kausi tuo tullessaan, Eerik Pietarinen pohtii alkavan kauden lähtökohtia.

Teksti: Veho Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli