Road Racing 05.09.2016

Eemeli Lahti villillä kortilla Supersportin MM-sarjaan

Eemeli Lahti on yhtä hymyä, kun asiat ovat vihdoin alkaneet loksahdella kohdilleen. Kuva: Nita Korhonen

Suomen Eemeli Lahti sai yllättäen upean mahdollisuuden osallistua villillä kortilla Saksan Lausitzin radalla ajettavaan Supersportin MM-kisaan.

19-vuotias Eemeli Lahti elää parhaillaan jännittäviä hetkiä. Vajaan kahden viikon päästä nuorukainen starttaa elämänsä ensimmäiseen MM-kisaan.

– Totta kai oli helpottunut olo ja huokea fiilis, kun kovasti on tämän eteen tehty hommia. Toki tämä palkitsee. On iso asia, kun on ensimmäinen MM-startti tulossa, 777RR HRP Suzuki -tiimin Lahti huokaa.

Suomalainen nousi yllättäen Saksan Superbike –sarjan podiumille viime kuussa Assenin osakilpailussa sijoituttuaan kolmanneksi. Tuolloin hän tuurasi Team Suzuki Stoneline-Mayerin loukkaantunutta asutraliaskuski Kane Burnsia. Suoritus teki vaikutuksen kansainvälisissä piireissä ja nyt Lahti pääsee näyttämään taitonsa MM-sarjassa saman tiimin väreissä. Lahti osallistuu 16.-18. syykuuta Lausitzring Eurospeedwaylla ajettavaan WSBK-sarjan Supersport-luokan Saksan osakilpailuun.

– Kova on halu näyttää ja onnistua. Siellä on iso yleisö ja pääsee näyttämään mistä ukko on tehty. Isot mahdollisuudet on edessä. Pyörä saadaan varmasti kilpakykyiseksi. Tosi nopeasti on päästy tähänkin saakka sellaiseen tilanteeseen, että pyörä ja ukko on iskussa ja nopeasti ollaan kilpailukykyisiä. Olen tosi odottavainen.

Tiimi rakentaa Lahdelle parasta aikaa Supersport-luokan GSX-R:ää, johon kuljettaja pääse ottamaan tuntumaa aikataulujen salliessa jo tällä viikolla.

Kun kyseessä on tällä erää vain yksi kisastartti, aiheuttaa se myös pieniä suorituspaineita.

– Totta kai aiheuttaa paineita, mutta pitää ajatella silleen, että tämä ei ole ainut mahdollisuus. Pitää mennä tekemään omaa juttua ja onnistua siinä, niin ei se muuta vaadi. Pyörä on nopea ja luotettava ja oma tekeminen on hyvällä mallilla, niin ei siinä nyt rankasti voi epäonnistua. Totta kai lähdetään ajamaan kovista sijoituksista. Siellä on kovia ukkoja vastassa, mutta paljon myös sellaisia, joita vastaan olen ennen ajanut. Eli ei se sinänsä muuta omaa tekemistä, se on vain arvokkaampi kisa ja iso nippu kovia kilpakumppaneita. Se on uusi haaste ja ei niitä kannata turhaan yliajatella.

Nuorukainen on asettanut jo tulostavoitteet itselleen.

– Totta kai aina voitosta lähdetään ajamaan, mutta sanotaan, että kympin sakkiin joutuu jo ajamaan ihan hemmetin kovaa. Sielläkin halutaan sitä kuohujuomaa juoda, mutta mulla on kuitenkin isot tehdastiimit vastassa. Toisaalta sehän tuntuu vain aina paremmalta kun ne voittaa! Lahti virnistää.

Lausitzringin kilpailun lisäksi Lahden loppukauden suunnitelmat ovat suurimmaksi osaksi auki. Suunnitelmissa on kuitenkin osallistua Brittien BSB-sarjan Supersport-kilpailuun Assenissa 777RR HRP Suzukin kanssa.

– En tee loppukaudeksi mitään suuria suunnitelmia, vaan jatkan tällä kaudella hyväksi havaittua tapaa ja etenen kilpailu kerrallaan. Se onkin toiminut mainiosti, sillä tänä vuonna olen päässyt ajamaan useita eri sarjoja, mistä puolestaan on apua ensi kauden suunnan hahmottamisessa, Lahti summaa.

WSBK-sarjan Saksan osakilpailu ajetaan Lausitzring Eurospeedwaylla 16.-18. syyskuuta.

777RR HRP Suzuki Facebookissa

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Eemeli Lahden tiedotus

Eemeli Lahti Saksan Superbike-sarjan podiumin jälkeen: ”Kovia uutisia luvassa!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing