Road Racing 09.09.2017

Eemeli Lahti neljänneksi Silverstonen sprinttikisassa

Eemeli Lahti tarkkaili itsensä neljännelle sijalle Silverstonen avauslähdössä. Kuva: Jon Jessopp

BSB Supersport -sarjassa kilpaileva Eemeli Lahti kiidätti Suzukinsa neljännelle sijalle Silverstonen kilpailuviikonlopun avauslähdössä.

777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti paranteli tuttuun tapaan BSB Supersport -luokan Silverstonen avauskilpailussa asemiaan merkittävästi aika-ajoihin nähden. Yhdeksännestä ruudusta liikkeelle lähtenyt Lahti nosti kahden ensimmäisen kierroksen aikana sijoitustaan neljällä pykälällä. Kun taistelupariksi löytynyt Björn Estment kaatui kilpailun puolessa välissä, oli neljäs sija turvallinen; kärki oli jo karannut ja myös taaksepäin eroa oli useita sekunteja.

– Vaikka otinkin hyvän startin, pääsi kärki karkuun, kun arkailin hieman ensimmäisillä kierroksilla. Estmentin kanssa yritimme ajaa kärkeä kiinni, mutta hekin nostivat vauhtia, Lahti totesi.

Estmentin kaaduttua Lahti katsoi paremmaksi laskea riskitasoa ja jäädä tarkkailemaan kärkeä.

– Eroa kärkeen oli jo sen verran, että kiinni ajaminen ei olisi onnistunut, joten päätin ottaa passiivisemman linjan. Pidin kuitenkin eron kärkeen pienenä, jotta olisin päässyt kuittaamaan, jos edessä olisi tapahtunut jotain, Lahti kertoi.

Kilpailun neljänneksi nopeimman kierrosajan ansiosta Lahti lähtee sunnuntain kilpailuun huomattavasti tämänpäiväistä paremmista asemista.

– Huomenna tavoitteena on ottaa yhtä hyvä startti kuin tänään, jotta pääsen heti startista taistelemaan kärkiryhmän kanssa. Ja periksi ei anneta! Lahti täräytti.

Eemeli Lahti starttaa neljännestä ruudusta BSB Supersport -luokan sunnuntain 12 kierroksen kilpailuun Silverstonessa klo 17.40 Suomen aikaa. Kilpailu on katsottavissa Eurosport Playerilla.

Teksti: HRP Suzuki / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing