Road Racing 10.04.2018

Eeki Kuparinen pisteille Espanjan sarjan Superbiken Stock-luokassa

Eeki Kuparinen nousi alkuvaikeuksien jälkeen pisteille kauden avauksessa. Kuva: Motomarket Racing

Viikonvaihteessa Albaceten radalla ajettiin ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan aloitus. Motomarket Racing -tiimin Eeki Kuparinen ylsi pisteille.

Eeki Kuparisen kauden aloitus oli tuskien taivalta, sillä suomalaisen pyörän moottoriohjausjärjestelmä ja alusta eivät meinanneet millään keskustella ymmärrettävästi keskenään. Kova yritys kuitenkin palkittiin ja kilpailuun tehdyt isot muutokset aika-ajon jälkeen toivat ajo-ominaisuudet siedettävälle tasolle.

Superbike Stock -luokan ainoana suomalaisosanottajana Kuparinen nosti itsensä lähtöruudusta 27 aina ruutulipun sijalle 14 ja sai näin kauden ensimmäiset kaksi pistettä mukaansa. Kuparinen oli sijoitukseen tässä vaiheessa tyytyväinen jo siksikin, että ”nimimiehiä” oli talven aikana tullut viivalle useita lisää.

– Kyllä tässä meinasi usko loppua, yritettiin mitä vain, niin homma ei rokannut. Etupään käyttäytyminen mutkissa oli suorastaan outoa ja tunne todella epävarma. Jotain, mitä emme tiedä, on uuden pyörän tasapainossa talven aikana tapahtunut, sitä selvitetään. Onneksi sentään riskinotto säädöissä kilpailuun onnistui noinkin hyvin, Kuparinen toteaa.

Seuraava Espanjan mestaruussarjan kisaviikonloppu ajetaan 26.-27. toukokuuta Barcelonan radalla Espanjassa.

Teksti: Motomarket Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing