Motocross 16.09.2018

Eeka Laaksonen Viron Äksi Cupin mestariksi – Samuel Paalasmaa kolmanneksi

Eeka Laaksonen ja Samuel Paalasmaa toivat Viron Äksi Cupista Suomeen kaksi mestaruusmitalia. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Lauantaina ajettiin Virossa motocrossin juniorisarjan Äksi Cupin kolmas ja viimeinen osakilpailu. Suomeen saatiin kaksi mitalia kauden päätteeksi, kun sarjan mestariksi kruunattiin 8-vuotias Eeka Laaksonen ja pronssia kuittasi ikätoveri Samuel Paalasmaa.

Viikonlopun 50cc-luokan finaalissa osallistujia oli yhteensä 33. Aamun aika-ajoissa nopeimman ajan kellotti Eeka Laaksonen ja kolmanneksi nopeimman Samuel Paalasmaa, pojat pääsivät suoraan A-finaaliin. B-finaaliin itsensä ajoivat suomalaisista Eekan pikkuveli Retu Laaksonen sekä ensimmäistä kertaa Virossa ajamassa ollut Elias Villanen.

Eeka Laaksonen on ollu tänä vuonna Viron sarjoissa täysin pitelemätön. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Ensimmäisessä startissa Eeka Laaksonen nappasi kärkipaikan, mutta erän loppupuolella hän kaatui, jonka seurauksena putosi toiselle sijalle. Nuorukainen lähti kovaan takaa-ajoon, mutta ihan ei aika riittänyt ja hän jäi toiseksi 0,059 erolla voiton nappanneeseen Viron Lucas Leokiin.

Paalasmaalla oli jo aamun aika-ajoissa tekniikkamurheita, kun pyörä ei kulkenut kunnolla. Tauolla tehdystä tunnin remontista huolimatta kalusto ei edelleenkään toiminut kunnolla ja lisäksi nuorukainen kaatui kerran. Vastoinkäymiset rokottivat sijoitusta, joten maalissa suomalainen oli kuudes.

Eeka Laaksonen pääsi tuulettamaan voittoa Äksi Cupin finaalin toisen erän päätteeksi. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus


Toisessa lähdössä Eeka otti heti lähdöstä kärkipaikan ja kaasutteli voittoon. Paalasmaan toinen erä alkoi lähtökarsinassa jo haastavasti, kun takarenkaasta meni pinnoja poikki ja rengas vaihdettiin kiireellä. Epäonnistunut lähtö ja puolitehoinen pyörä toivat jälleen kuudennen sijan.

B-finaalissa Villanen veti hienosti molemmissa starteissa kolmanneksi ja Retu sijoille kahdeksan ja seitsemän. Päivän totaalissa voiton nappasi Eeka, Paalasmaa oli kuudes, Villanen 21:s ja Retu 25:s.

Koko Äksi Cup sarjan 50cc-luokan voitti Eeka, toiseksi tuli Viron Aston Allas ja kolmanneksi Samuel Paalasmaa. Eeka voitti jo aiemmin tänä vuonna Viron motocross-sarjan 50cc-luokan mestaruuden Paalasmaan kuitatessa hopeaa.

Teksti: Eeka Laaksosen Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

8-vuotias Eeka Laaksonen Viron motocross-sarjan mestariksi – Paalasmaa toiseksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross