Drifting 04.07.2018

Driftingin voimahirmut mittaavat toisensa Suomen nopeimmalla katuradalla Malmin lentokentällä

Driftingin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan SM-viikon yhteydessä Malmilla perjantaina 6.7. Kuva: Anastassia Samoilova/AKK.

Drifting SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tämän viikon perjantaina Malmin lentokentällä. Erikoinen kilpailupaikka sytyttää myös kuljettajat uudella tavalla, lupaa lajipäällikkö Pekka Säynevirta.

Malmin perinteikäs lentokenttä muuttuu perjantaina todennäköisesti Suomen nopeimmaksi katuradaksi, kun kentällä ajetaan drifting SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu.

Drifting on moottoriurheilulaji, jossa kuljettajat taiteilevat autoillaan asfalttiradalla mahdollisimman näyttävissä ja nopeissa sivuluisuissa.

Autourheilun Kansallisen keskusliiton AKK:n lajipäällikkö Pekka Säynevirta ei säästele sanojaan kisan alla, vaan lupaa perjantaille todellista moottoriurheiluspektaakkelia – ei vähiten poikkeuksellisen kisapaikan vuoksi.

– Yleensä katuradat ovat ahtaita ja siten hitaita, mutta Malmilla tätä ongelmaa ei ole, kun tilaa on paljon. Sen myötä vauhdit ja näyttävyys nousevat uudelle tasolle. Erikoinen kilpailupaikka sytyttää varmasti myös kuljettajat, sillä SM-tasoista autourheilukisaa ei ole aiemmin järjestetty Malmilla, Säynevirta toteaa.

Battle for Malmi -nimeä kantava osakilpailu on myös osa Suomen Olympiakomitean järjestämää SM-viikkoa, jonka aikana Vantaalla kilpaillaan peräti 17 eri urheilulajin suomenmestaruuksista tai SM-pisteistä.

Yli tuhat hevosvoimaa

Drifting tuo monille mieleen toimintaelokuvien takaa-ajokohtaukset, joissa autot kiitävät holtittomissa sivuluisuissa teollisuusalueilla ja kaduilla.

Säynevirran mukaan kilpa-drifting on kaikkea muuta kuin päämäärätöntä sladittelua. Kaiken keskipisteessä on täydellinen ajoneuvonhallinta.

– Joku on joskus verrannut lajia taitoluisteluun, eikä se ole mielestäni ollenkaan huono vertaus. Kuljettajien autonkäsittelytaidot joutuvat äärimmäiseen testiin, kun radalla pitää hallita sekä oma ajo että suhteuttaa se toisen kilpailijan ajosuoritukseen.

Drifting on arvostelulaji eli tuomarit pisteyttävät kilpailijoiden ajosuorituksia. Tarkkailussa on muun muassa auton luisukulma, ajolinjat ja vauhti, jolla sivuluisut tehdään.

Yleisön näkökulmasta laji on helppo seurattava, sillä katsojat näkevät kilpailusuoritukset alusta loppuun asti, kilpailupäivä on tiivis ja oheispalvelut ovat lähellä. Driftingin näyttävyys syntyy ennen kaikkea huipputehokkaista autoista, joiden rakentaminen on hyvin vapaata.

– Autoissa on keskimäärin noin 700 hevosvoimaa, tehokkaimmissa jopa yli tuhat. Monen konepellin alta löytyy aitoja jenkki-V8-moottoreita ja muuta todella tyylikästä tekniikkaa, Säynevirta kertoo.

Suomenmestareita ja haastajia

Malmilla ajettavassa osakilpailussa nähdään sekä kokeneita konkareita että nuoria kirittäjiä.

Sarjaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Lauri Heinonen (Radalle UA), joka pyrkii kirkastamaan viime vuoden SM-hopeansa kullaksi.

Heinosen kovimmat haastajat ovat sarjapisteissä seuraavina olevat Juha Pöytälaakso (FPDA), Niko Määttälä (KokUA) ja Harri Kosunen (Leppävirta RT). Pöytälaakso on driftingin hallitseva Suomen ja Euroopan mestari, Määttälä puolestaan viime vuoden SM-hopeamitalisti ja edellisen, Kuopiossa ajetun osakilpailun voittaja.

Vuoden 2012 suomenmestari Kosunen kilpailee Malmilla autolla, jolla Tapio Murtoo voitti kautta aikojen ensimmäisen driftingin suomenmestaruuden vuonna 2011.

Battle for Malmi, drifting SM -sarjan 3. osakilpailu 6.7.2018

Näin kilpailu etenee

Kilpailupäivä on kolmiosainen: harjoitusten jälkeen ajetaan lajitteluajot, joiden perusteella määräytyvät parit pariajoina ajettaviin finaaleihin.

Kello 9 – 11.30 Harjoitukset

Kello 12.30 – 14.30 Lajittelut

Kello 15.00-15.05 TOP 16 -kuljettajaesittelyt

Kello 15.05-17.00 Pariajofinaalit

Palkintojenjako

Yle lähettää koosteen kisasta perjantaina 6.7.2018 kello 19.10 alkaen.

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting