Drifting 06.07.2017

Driftingin sarjapisteistä kamppaillaan Tampereen SM-viikolla – lajille lisää näkyvyyttä

Driftingin SM-sarja jatkuu viikonloppuna Tampereella. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Drifting SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan perjantaina Tampereella. Kilpailulla on kunnia olla osana kaupungissa järjestettävää yli 30 lajin SM-viikkoa. Drifting-katsomoihin on odotettavissa tämän myötä lukuisia lajista kiinnostuneita, uusiakin silmäpareja.

Pistetilanne sarjan lähestyessä puoltaväliä on tiukka. Euroopan mestaruussarjaakin ajava Juha Pöytälaakso (FPDA) johtaa mittelöä niukasti, vain kolmen pisteen erolla seuraavaan, Niko Määttälään (KokUA). Kolmospaikkaa sarjataulukossa pitää monet yllättänyt, vasta täksi kaudeksi sarjaan noussut nuori Lauri Heinonen (RadalleUA). Kuopion rikkonaisen osakilpailun voittanut, Jonas Klemets (PEDE MK) on sarjataulukossa neljäntenä – täysin iskuetäisyydellä.

Viiden osakilpailun mittainen SM-sarja on huomenna käännekohdassa. Nyt on mahdollisuus repiä eroa takana kaasutteleviin tai nousta vielä mukaan mestaruuskamppailuun.

Niko Määttälä on koko kauden esittänyt tasaisen vakuuttavia ajosuorituksia, eikä aio luovuttaa kokeneen Pöytälaakson perässä. Erityisesti mukana kiertävä varikkotiimi kerää kuljettajalta runsaasti kehuja. Kauden tavoite on myös miehelle selvä – sarjan voitto.

– Nissan pelaa moitteettomasti. Viime kaudella esiintynyt ohjausvika on saatu korjattua ja mukana kiertänyt varikkotiimimme on tehnyt loistavaa työtä. Vielä pitää pystyä kilpailutilanteissa tasaisempiin ajosuorituksiin, jotta Pöytälaakso jää taakse sarjataulukossa.

Tampereen SM-viikko on hieno tapahtuma. Tällä kertaa koko perhe lähtee mukaan seuraamaan kisaa. Jos aikataulu antaa myöten, tarkoitus on mennä katsomaan muitakin SM-kamppailuja, ehkä trialia. Voitosta lähden ajamaan, Määttälä avasi viikonlopun suunnitelmia.

25-vuotias sarjan tulokas Lauri Heinonen valmistautuu odottavaisin mielin Tampereen osakilpailuun. Kuopiossa kaavioajo loppui sarjan yllättäjältä lyhyeen, joten nälkä podiumille on sarjan kolmatta sijaa pitävällä miehellä kova.

– Kuopion osakilpailussa renkaissa ei yksinkertaisesti pito riittänyt. Tampereella alle laitetaan leveämpi katurengas minkä pitäisi mahdollistaa nopeampi ja näyttävämpi ajosuoritus rataprofiililtaan mutkikkaalla radalla. Menestys sarjassa on yllättänyt itsenikin. Alkukaudesta oli tarkoitus seurailla sivusta mutta nyt tavoite on kirkastunut. Realistinen tavoite tässä vaiheessa on olla sarjan päätyttyä kolmen parhaan joukossa. Minulla on vielä joka osaalueella parannettavaa. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen!, Heinonen veisteli.

Tampereen SM-viikko tuo toivottua näkyvyyttä nuorelle lajille ja katsomoihin odotetaan runsaasti uutta yleisöä. Drifting on varmasti tapahtumakokonaisuuden näyttävimpiä yleisölajeja. Suora lähetys kaavioajon ratkaisusta näytetään Yle TV2:lla perjantaina 7.7. klo 20.15.

– Drifting on show-laji ja tämän kaltaiset tapahtumat tekevät hyvää lajin näkyvyydelle. Toivottavasti yleisöä saapuu paljon paikalle, menestyksennälkäinen Lauri Heinonen lisäsi loppuun.

Alustava aikataulu, Tampere Drift Battle 2017

15:45 Lajittelut
17:30 VIP-kyyditykset
18:00 Ohjaajakokous
18:30 Top 16
19:45 Kuljettajaesittely
20:15 Top 8 (Yle TV2 suora lähetys)
21:00 Palkintojenjako

Teksti: Drifting SM Tiedotus

Mahtipontinen SM-viikko tuo driftingin keskelle Tamperetta

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting