Drifting 10.05.2018

Drifting SM -sarja käynnistyy Artukaisissa – uusiiko Pöytälaakso mestaruutensa?

Viime kauden mestari Juha Pöytälaakso (vas.) lähtee puolustamaan mestaruuttaan. Viime kauden sarjan toinen Niko Määttälä aikoo kirkastaa mitalinsa. Kuva: AKK/Jussi Nieminen

Mittelö driftingin Suomen mestaruudesta käynnistyy tulevana lauantaina 12.5. Turun Artukaisissa. Sarjalle ominaiseen tyyliin luvassa on vauhtia, näyttäviä ajosuorituksia sekä kiihkeitä kaksinkamppailuja.

Driftingin SM-kausi 2017 päättyi viime syksynä Juha Pöytälaakson (FPDA) mestaruusjuhliin legendaarisella Kemoran moottoriradalla. Myös lajin Euroopan mestaruuden lajissa pokannut seinäjokelainen osoitti läpi kauden mestarin otteita muutamissa kilpailuissa ilmenneistä teknisistä ongelmista huolimatta. Myös tulevalla kaudella kaksi sarjaa tulee täyttämään Pöytälaakson kalenterin kesän ajan.

– Tulevalla kaudella SM-sarjan lisäksi tulen ajamaan European Drift Masters -sarjaa. Molemmissa sarjoissa kilpailu tulee olemaan erityisen tiukkaa. SM-sarjassa kilpailijat ovat kehittyneet sekä mukaan on tullut uusia nimiä, joten taistelu mestaruudesta tulee olemaan tiukka. Siitä kuitenkin lähdetään, että voittamaan lähdetään, seinäjokelainen linjaa.

Tulevaan kauteen Pöytälaakso on valmistautunut viettämällä aikaa tallilla sekä oman päänsä sisässä.

– Tulevaan kauteen on valmistauduttu rakentamalla talven läpi uutta autoa, jotta saadaan kalustosta vielä enemmän irti. Tarkoitus on kuitenkin olla aina edellistä kautta kilpailukykyisempiä. Olen myös yrittänyt takoa päähäni vielä aggressiivisempaa ajotyyliä, jolla etenkin pariajoissa suoritukset paranisivat entisestään.

Kauden avausviikonloppuun Pöytälaakso lähtee odottavaisin, mutta luottavaisin mielin.

– Artukaisiin otetaan sekä uusi että vanha auto mukaan, ja paikan päällä katsotaan, kummalla ajetaan. Odotettavissa on tiukka kilpailu, ja toivotaan, että autot kestävät kaikilla kasassa, jotta voittaja ratkeaa ajamalla. Rähinällä lähdetään liikenteeseen, periksi ei anneta ja voittoa tavoitellaan, Pöytälaakso päättää.

Määttälä haluaa vallata SM-valtikan

Viime vuoden SM-sarjan hopeisen mitalin autonsa taustapeiliin ripustanut Niko Määttälä (KokUA) lähtee myös odottavaisin mielin uuteen kauteen. Läpi viime kauden tasaisia suorituksia esittänyt, ja viimeisessä Kemoran osakilpailussa ykkössijan pokannut kokkolalainen odottaa menestystä myös tulevalta kaudelta. Tarkoituksena on kiertää SM-sarjan lisäksi NEZ Drift Championship -sarjaa.

– Talven aikana on auto tehty aika lailla uusiksi. Auton painosta on pudonnut paljon ja säätöjä on uudistettu, mutta runko on säilynyt samana. Hyvää ei kannata lähteä vaihtamaan.

– Tulevalle kaudella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tähdätä SM-sarjan sekä NEZ-sarjan mestaruuksiin. Matkalla mestaruuksiin pyritään samalla saalistamaan mahdollisimman monia osakilpailuvoittoja, Määttälä pohtii.

Myös tulevalta kauden avausviikonlopulta kokkolalainen odottaa menestystä sekä monia silmäpareja yleisössä.

– Kelit näyttävät suosivan kauden avausosakilpailua, joten toivotaan paikalle runsasta yleisöä. Silloin on aina mukava ajaa, kun on paljon katsojia paikan päällä. Tasaisia suorituksia ja varmoja otteita lähdetään hakemaan, mutta voitto on ehdottomasti kiikarissa. Kalustosta ei pitäisi enää olla menestys kiinni, Määttälä päättää.

Artukaisten osakilpailun alustava aikataulu, lauantai 12.5.:

9:00 Vapaat harjoitukset
10:30 Ohjaajakokous
11:00 Pro2 lajittelut
11:50 Pro lajittelut
13:30 Ohjaajakokous
14:00 Pro2 kaavio (8)
15:00 SM Pro kaavio (16)
16:30 Pro kaavio (16)
18:00 Palkintojenjako

Osoite: Artukaistentie 8, Turku

Liput: portilta 20€, alle 12-vuotiaat vanhemman seurassa veloituksetta.

Drifting SM -sarjan osakilpailut 2018:

12.5. Radalle.com FDO Drifting SM Artukainen, Turku
16.6. FPDA Drifting SM, Kuopio
5.7.-8.7. Vantaa Drifting SM-Viikko, Vantaa
4.8.  FPDA EPUA Drifting Close SM, Seinäjoki
15.9.-16.9. Radalle.com FDO Drifting SM, Kemora

Mistä on drifting-autot tehty? Katso esittelyvideo Yle Areenasta!

 

Teksti: Drifring SM Tiedotus / Saku Uotila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting