Drifting 14.06.2017

Drifting SM -sarja jatkuu lauantaina Kuopiossa

Drifting on taitolaji, jossa tuomaristo antaa pisteet suorituksesta. Kuva: AKK/Pertti Kangasniemi

Driftingin SM-sarjaa jatketaan lauantaina Pohjois-Savon sydämessä, Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa Kuopiossa. Toisen osakilpailun järjestäjänä toimii Suomen Drifting ry. Kuten sarja-avauksessa Turussa, myös tulevana viikonloppuna kumi palaa ja kamppailu sarjapisteistä on varmasti kova. Peli on siis avattu ja nyt katsotaan, kuka pystyy pitämään tasonsa, riittävän vauhdin ja näyttävät ajolinjat.

SM-sarjan avauskilpailusta Turun Artukaisista voiton kahminut FPDA-seuran riveissä ajava Juha Pöytälaakso lähtee Kuopioon rennoin mielin, vaikka ilmassa on muuttujia.

– Heinjoen rata on ennestään tuttu. Haasteen kilpailuun tuo kuitenkin alla oleva laina-auto, jolla testikierroksia on kertynyt vasta muutama. Laina-auto on saman valmistajan, mutta korimalli on hiukan vanhempi. Lähden luottavaisin mielin metsästämään sarjapisteitä. Voitosta ajetaan taas ja podiumille on päästävä, sarjaa johtava Pöytälaakso linjaa.

Pöytälaakso mittelee myös driftingin EM-sarjassa, jonka osakilpailu ajetaan juhannuksen alla Englannissa. Miehen oma auto on jo matkalla kilpailupaikalle.

Avausosakilpailun jälkeen sarjaa johtavana kuljettajana Juha Pöytälaakso nimeää kauden yllättäjäksi SM-sarjan tulokkaan, Lauri Heinosen (Radalle Ua). Viime vuonna tulokassarjassa ajanut Heinonen kipusi SM-debyytissään yllättäen toiseksi. Heinosen mukaan taso Artukaisten osakilpailussa oli korkealla ja taikuri hämmästeli itsekin hyvää suoritustaan:

– Tällä kaudella oli tarkoitus vähän katsella sivusta ”isojen poikien” meininkiä, mutta kuten ensimmäinen kilpailu osoitti, näköjään rahkeet riittävät jo voittokamppailuunkin. Artukaisissa viimeisellä kierroksella autosta hajosi pakoputki, joka saattoi maksaa voiton. Kuopiosta lähdetään hakemaan revanssia!

– Nyt autossa on myös uusi vaihdelaatikko, jonka ansiosta ajo Nissanilla pitäisi olla sulavaa ja vieläkin näyttävämpää. Tykkään ajaa pienillä ja teknisesti haastavilla radoilla. En ole aiemmin kilpaillut Kuopiossa, mutta ennakkotietojen mukaan rata sopii minulle mainiosti, nuori Heinonen ennakoi.

Drifting on monista muista moottoriurheilulajeista poiketen arvostelulaji, jossa tuomarit määrittävät onnistuneen suorituksen. Ajosuorituksen näyttävyydellä on nopeuden lisäksi suuri merkitys kilpailussa menestymiseen. Pienenkin virheen tehnyt kuljettaja saattaa siis pudota kisasta jo aikaisessa vaiheessa. Toisaalta tämä luo katsojille jännitysmomentin ja kuljettajille mahdollisuuden yllätyksiin.

Taistelu SM-sarjan pisteistä on jälleen kova. Onko Pöytälaakso voittamaton myös vieraalla autolla? Nähdäänkö Kuopiossa uusia onnistujia?

Kuopion osakilpailun aikataulu:

9:00 Harjoitukset alkavat
13:00 Kilpailun lajittelu
16:00 Pariajofinaalit top16-kaavion mukaisesti
18:00 Palkintojenjako

Jäljellä olevat Drifting SM -kilpailut 2017:

– FPDA Drifting SM, Kuopio 17.6.
– Drifting SM, Tampere 7.7.
– EPUA Drifting SM, Seinäjoki 19.8.
– Drifting SM, Kemora 16.9.

Teksti: Drifting SM Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting